«Молодь за розвиток Львівщини», видання друге, перефарбоване

Олекса Олич  |  П'ятниця, 9 серпня 2013, 00:38
Колишній член Партії регіонів та вождь її обласної молодіжки Богдан Хруставчук, як і обіцяв, під час прес-конференції 7 серпня повідомив власну, і, відповідно, офіційну версію того, чому він залишив і так не надто широкі лави львівських регіоналів. Звичайно ж, щоб займатися громадською діяльністю, і розуміє, що деякі проекти на Львівщині краще реалізовувати у статусі безпартійного.
«Молодь за розвиток Львівщини», видання друге, перефарбоване

І одразу презентував для львівської громади свіжу громадську організацію «Молодь за розвиток Львівщини». Історія її народження зворушлива. Коли в 2010 році Хруставчук балотувався до Верховної Ради від ПР, його виборча кампанія називалася «Молодь за розвиток Львівщини». Йому вдалося згуртувати багатьох молодих людей, які «знають і можуть». І ось, 29 липня вони обрали його своїм головою. Він подумав-подумав, та й написав 2 серпня заяву про вихід з партії. І тепер кермуватиме «молоддю, яка за розвиток Львівщини» - моніторити діяльність влади, викривати незаконні дії чиновників та захищати інтереси громади у питаннях використання бюджетних коштів, охорони парків, зокрема, Снопківського у Львові, пам’яток архітектури, облаштування незаконних парковок тощо.

Щоби більше зацікавити журналістів, Хруставчук гнівно затаврував Львівську міську раду. Виявляється, що саме тоді, коли громадяни України обурювались діяльністю МВС та численними фактами скоєння злочинів її працівниками, міські депутати подарували міліції 4 мільйони гривень з бюджету розвитку міста на будівництво нового приміщення Львівського міського управління міліції (загальна кошторисна вартість проекту – 47,5 мільйона). При цьому депутати зменшили видатки на управління освіти понад на 1 мільйон гривень. Дійсно, якось не зовсім логічно зменшувати витрати на освіту, яка мала б правильно виховувати громадян України, і фінансувати розкішні офіси для тих, хто опісля ловитиме і саджатиме цих громадян за грати.

Вийшовши з ПР, Хруставчук не позбувся її духу. В традиціях Азарова не забув поскаржитися на своїх попередників. Виявляється, коли він очолював управління в справах сім’ї і молоді Львівської ОДА, Державна фінансова інспекція виявила там порушення на декілька мільйонів гривень (махінації з пільговими путівками на відпочинок дітей), вчинені за час роботи, звісно ж, його попередників. І ті, власники, до речі, не партквитків ПР, начебто саме через це почали масово звільнятися або переводитися на інші посади. Розповіді екс-чиновників стосовно корупції (не власної) завжди особливо зворушливі.

Отже, зараз Хруставчука не цікавить політична діяльність, вступати у жодну з партій не планує, проте готовий співпрацювати з усіма. Питання – хто у Львові захоче співпрацювати з ним самим?


comments powered by HyperComments