Львівська організація Партії регіонів: мінус один

Олекса Олич  |  Вівторок, 6 серпня 2013, 21:41
28-річний Богдан Хруставчук залишив лави партії влади. Здавалося б, незначна подія для Львівщини. Проте варто згадати, хто такий цей молодий чоловік. Два роки він був головою Студентського братства Львівщини, віце-президентом Міжнародної федерації Бойового Гопака. Був підприємцем, згодом подався в політику, обравши для себе непопулярну на Львівщині, але перспективну за президента Януковича Партію регіонів.
Львівська організація Партії регіонів: мінус один

І досягнув певних успіхів в партійній кар’єрі. Став головою обласної партійної молодіжки «Молоді регіони», відповідно - заступником з молодіжної політики голови обласної організації ПР Петра Писарчука, а бонусом – ще його помічником як народного депутата.

На парламентських виборах 2012 року балотувався у народні депутати від Партії регіонів у 116 виборчому окрузі Львова (Залізничний і Шевченківський райони), виборовши небагато голосів, але все ж таки третє, неостаннє місце. Навесні його черговий раз «преміювали» за віддану партійну службу – подарували посаду начальника управління сім’ї та молоді Львівської ОДА. Тоді це викликало хвилю обурення молодіжних організацій, зокрема, й того ж його колись рідного Студентського братства – як не як, віддавати роботу з молоддю, виховання молодого покоління українців в руки «регіонала» це теж саме, що віддати освіту Табачнику – щонайменше, дурість, а правду кажучи – злочин.

На цій посаді Хруставчук просидів не довго, трошки більше двох місяців, і на початку травня цього року написав заяву на звільнення, заявивши, що так і планував заздалегідь. Запам’ятався хіба що тим, що вичистив управління від багатьох попередників з неправильною партійною приналежністю, та неохоче фінансував заходи, спрямовані на патріотичне виховання. Аж ось звільнився і з самої Партії регіонів.

Вже колишній регіонал наразі відмовляється озвучити причини такого сміливого вчинку, стверджуючи лише, що в середу, 7 серпня, планує провести прес-конференцію і дати відповіді на усі запитання. Яку версію він озвучить, поки що невідомо. Найбільш популярні серед політично стурбованих львів’ян наразі дві.

Перша: Хруставчук образився за своє усунення з облдержадміністрації і вирішив, що варто спробувати пошукати щастя десь подалі від ПР, найімовірніше – в партії УДАР, керівництво якої не страждає перебірливістю при прийомі до своїх лав, а на якусь частку впливів на Львівщині серйозно претендує. Друга: демарш з виходом – звичайна димова завіса, насправді регіонали планують запускати черговий політичний проект, своєрідну альтернативу «заплямованим» владі та опозиції, щось на кшталт «Вперед» Королевської. Який на Львівщині запускатиме Хруставчук, та, ймовірно, інший екс-регіонал, депутат Львівської міської ради Андрій Мочарський, який наприкінці червня залишив і партію, і її дрібненьку фракцію у міськраді. При цьому дивним чином не позбувшись статусу помічника народного депутата, відомого регіонала Євгена Геллера (про що можна безперешкодно довідатися з персонального сайту самого Мочарського).

comments powered by HyperComments