Шахи просто неба. До незвичайної промоції вдались львівські гросмейстери

Юлiя Миколишин  |  П'ятниця, 19 липня 2013, 17:17
Шаховий турнір у найвищій точці міста Львова — оглядовому майданчику Ратуші, провели найсильніші місцеві гросмейстери. Акція присвячена Всесвітньому дню шахів, який відзначатимуть завтра. Майстри зізнаються — змагаються не за перемогу, а щоб привернути до себе увагу. Львівська шахова школа вважається найсильнішою в Україні – у місті 21 гросмейстер міжнародного класу. Та в умовах браку фінансування спортсменам доводиться шукати кращої долі за кордоном.
Шахи просто неба. До незвичайної промоції вдались львівські гросмейстери

Сьогодні на кілька годин центр міста перетворився на шаховий майданчик. У той час як на площі перед мерією величезними фігурами грають усі охочі, вгорі – на самісінькому даху Ратуші, між собою змагаються метри. Це гросмейстери міжнародного рівня. Шахіст і тренер Адріан Михальчишин каже —  для гри оглядовий майданчик обрали не випадково. Можливо хоч у такий спосіб на стан цього виду спорту звернуть увагу високопосадовці.

«У нас останнім часом були великі проблеми із приміщенням, з шаховим клубом, тому що попереднє керівництво клубу просто його знищило і ми не можемо до цього часу його відновити. Але у нас помінялося керівництво федерації, прийшов новий президент з новими ідеями і от ми маємо зараз фантастичні ідеї як займатися зараз промоцією шахів», - каже гросмейстер Михальчишин.

Щоб популяризувати шахи у Львові, до міста з’їхалися чимало кращих його гросмейстерів. Популяризувати свiй вид спорту шахісти планують і надалі. Так у вересні, коли у Києві традиційно відзначатимуть дні Львова, вони теж організують показові ігри. 

comments powered by HyperComments