Врадіївка у Львові – неможлива. Тутешня міліція вважає себе адекватною та справедливою

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 16 липня 2013, 16:52
Громадський спротив, породжений подіями у Врадіївці, на Львівщині фактично неможливий, бо тутешні правоохоронці «єлеєм помазані». Зрештою, іншої версії розвитку подій від місцевої міліції і чекати годі. На прес-конференції, скликаній сьогодні, на всі сторони розхвалювали місцевих правоохоронців, їх професіоналізм та винятковість. Оди дуетом співали відразу два екс-начальники міліції Львівщини.
Врадіївка у Львові – неможлива. Тутешня міліція вважає себе адекватною та справедливою

«На Львівщині є окремі випадки, коли поводяться неадекватно працівники міліції. Але є і багато позитивного. На негативні випадки, наскільки мені відомо, керівництво обласного апарату, міських, районних відділів реагує негайно. Чи можливе на сьогодні таке на Львівщині? Я вважаю, що ні. Нема підґрунтя на Львівщині, щоб такий дикий випадок відбувся, як у Миколаївській області. Тут є багато факторів», – зазначив генерал-лейтенант міліції у відставці, адвокат Іван Мотринець.  Так, свято переконаний Мотринець, львівські правоохоронці всі як один – адекватні та справедливі - сьогодні ГУ МВСУ в Львівській області проводить велику виховну роботу та перевіряє працівників, чи вони психологічно готові до роботи. 

Ще більш пафосно на роботу львівських правоохоронців дивиться інший їх екс-начальник Василь Рябошапко: «Чи може таке статися на Львівщині? Ні, у нас такого не станеться! Творячи незалежність нашої держави, львівська міліція пройшла великий вишкіл. Тоді також ходили розмови, що потрібно міліцію розпустити. Ми зрозуміли одне – потрібно бути тільки з людьми, іншого варіанту бути не може», - переконаний Рябошапко.

Щоправда, такої впевненості міліцейського начальства ніхто не підтримав. Так, головний редактор місцевої газети «Ратуша», журналіст-криміналіст Микола Савєльєв заявив - події у Врадіївці після інциденту з міліціонерами-ґвалтівниками «для влади страшні, бо абсолютно владою не контрольовані».

«Прорвало у Врадіївці, а може прорвати і в нас. Я б не був таким оптимістом. Події на Жовківщині, де працівники ДАІ спровокували аварію, в якій загинули троє дітей, могли призвести до таких самих результатів. Ніхто не знає, яка саме дія чи бездіяльність міліції може викликати бурю. Я б не сказав, що у нас так все добре. У нас на Львівщині так само погано, хоча з нашаруваннями європейськості, як в інших регіонах України», – зазначив редактор «Ратуші».

На його думку, систему правоохоронних органів потрібно реформувати в цілому, а не лише міліцію. «За посаду правоохоронець повинен заплатити, за квартиру заплатити – я говорю про хабарі?! Прокуратура отримує ділянки під забудову, через що закриває очі на порушення місцевої влади – от і зв’язок з місцевим самоврядуванням. СБУ не бачить чомусь, що ідуть потоки контрабанди через кордон, податкова контролює конвертаційні центри. Чому мова має йти тільки про реформування міліції?! А решту структур?!», - наголосив Савєльєв.

 

 

comments powered by HyperComments