“Ніч у Львові”: до фестивалю долучились ще більше храмів, артистів і музикантів

Орест Зелений  |  Четвер, 11 липня 2013, 00:01
Щоразу до фестивалю «Ніч у Львові» приєднується все більше музеїв, театрів, галерей та інших локацій. Відтак, новими атракціями стають екскурсії та мистецькі перформанси у львівських храмах. Разом зі значною атракційною програмою, львів'яни, придбавши солодкого гостинця, зможуть підтримати і важливі соціальні проекти.

Так, 12 липня у підземеллях Храму Преображення Господнього на вул. Краківській, 21 на відвідувачів чекають виступи Театру тіней «Див» під акомпанемент камерного оркестру. Цей мистецький проект отримав назву «Історії підземелля». Виступи відбудуться о 22.00 та о 22.45 год.

«Виступ триватиме 30 хвилин. Ми покажемо 7 короткометражних вистав, прозвучать 7 музичних композицій. Серед іншого глядачі побачать львівську історію-легенду про трагічне кохання «Панна Францішка». У проміжках між виставами буде звучати поезія. Музичний супровід забезпечить камерний оркестр «Stretta», - розповіла режисерка Театру  тіней «Див» Дарія Альошкіна.

ria-lviv.info

Також, як повідомили у прес-службі Міської ради Львова, у п’ятницю, 12 липня, у  Храмі Святих Апостолів Петра і Павла на вулиці Театральній, 11 відбудеться концерт скрипкової музики у виконанні музикантів  Національної музичної академії України імені Петра Чайковського (Київ).

Вхід  для усіх охочих вільний. Початок дійства о 20:00 годині.

На нічні екскурсії  також  запрошують Латинський Катедральний Собор, Домініканський собор та каплиця Боїмів та інші.

zaxid.net

Додамо, що на площі Музейній діятиме «Благодійна крамничка». Відвідувачі зможуть придбати особливе брендоване печиво «Ніч у Львові». Крамниця працюватиме з 20:00 до 01:00 години протягом трьох днів фестивалю. Солодощі виготовлять у соціальній пекарні «Горіховий дім».

«Ми вже не вперше долучаємося до «Ночі у Львові». Цього разу біля Домініканського собору знову працюватиме «Благодійна крамничка» У продажі буде різне печиво – пісочне, вівсяне. Усі зароблені кошти підуть на підтримку жінок, які опинились в кризових ситуаціях», - зазначив виконавчий директор ГО «Народна допомога (Львів)»  Юрій Лопатинський.

 

comments powered by HyperComments