«Лувр» у Львові, або час культурного шоку. Проект Євгена Равського і Володимира Костирка

Ольга Телипська  |  Вівторок, 2 липня 2013, 08:59
5 липня відомий київський арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» спільно зі Львівським Палацом Мистецтв представлять проект відомих львівських художників, найяскравіших представників напряму «нові старі майстри» Євгена Равського і Володимира Костирка.

Для двох львівських митців,  як стверджують організатори проекту, це буде перша за останній час спроба спільної ретроспекції та репрезентації абсолютно нових творів.

Представлені твори матимуть спільну ідею – іронічний  перегляд мистецької спадщини – як власної, так і світової. Автори мають на меті обіграти історію мистецтва, а герої відомих полотен виявляться звичайними глядачами – знайомими чи друзями художників. Одним словом, нас час готуватись до експерименту з  перцепцією класичних надбань, до якої, як наголошують організатори, більшість аудиторії ще не готова.

Євген Равський і Володимир Костирко мають намір показати зворотній бік захоплення «великою» класикою, на їхню думку «Лувр» підриває беззаперечний авторитет старої музейної моделі, в якій нагромадження «прекрасного» викликає протилежний ефект незугарного й ретроградного.

Отож, після вдалих проектів за участі відомих авторів у Києві, Дніпропетровську, Одесі, Москві та інших містах, прийшла пора і львів’янам готуватись до культурного шоку.

Відкриття проекту відбудеться у п'ятницю, 5 липня, о 18.00  у Львівському Палаці Мистецтв ( вул.Коперника 17).

12 липня, в рамках фестивалю "Ніч у Львові", відвідання виставки «Лувр» триватиме до 3-ї години ночі.

Довідка:

Володимир Костирко - народився 1967 року, живе та працює у Львові. 1987 року закінчив Львівське училище ужиткового і декоративного мистецтва, 1999 року - Люблінський католицький університет, факультет історії мистецтва. Працює у стилі «нових старих майстрів». Учасник чисельних групових та персональних виставок. Редактор журналу «Громадські ініціативи». За словами Віктора Неборака, «забійна суміш монархізму, анархізму і католицизму».

Євген Равський - народився 1966 року, живе і працює у Львові. У 1984 році закінчив Республіканську художню школу ім. Т.Г.Шевченка (м. Київ). Роботи зберігаються у Львівській галереї мистецтв, Музеї сучасного образотворчого мистецтва та приватних колекціях України, США, Норвегії, Німеччини, Польщі, Естонії, Нідерландів.

 


comments powered by HyperComments