«Львів на тарілці»: кулінарні майстер-класи, ярмарки, дегустації та грандіозна вечеря просто неба
Розпочали фестиваль з ярмарку, де свою продукцію представляли львівські кондидерські, пекарні та кав’ярні. Окрім цього, усі три дні свята для львів’ян та гостей міста майстер-класи з приготування галицьких страв проводила відома телеведуча-кулінарка Даша Малахова.
«Майстер-клас пройшов дуже дуже цікаво, дуже успішно, ми щасливі, що прості люди з вулиці отримали таке задоволення, що вони готували страви львівської кухні і насичувалися культурою», - поділилась враженнями після заходу Малахова.
Найграндіознішою подією фестивалю стала гала-вечеря просто неба. Аби посмакувати страви галицької кухні, до Львова з’їжджалися люди з усієї України, як ресторатори, так і просто поціновувачі – відтак за одним столом зустрілися майже 300 людей.
Меню, запропоноване гостям гала-вечері, розробляли шеф-кухарі Львова з врахуванням традиційної рецептури місцевої кухні. Відтак, гості мали змогу посмакувати холодні та гарячі перекуси, перші та другі страви, традиційні Львівські солодощі, а також традиційно львівську запашку каву.
Упродовж гала-вечері кухарі та сомельє, презентуючи страви, розповідали про особливості кожної з них, а ще історію тих чи інших галицьких смаколиків. Цьогоріч фестиваль «Львів на тарлці» провели вдруге, організатори планують наступний зробити ще грандіознішим, аби Львів став гастрономічною столицею України.