Фестиваль ретро-автомобілів «Леополіс Гран Прі». Старі автомобілі як люди - живуть допоки рухаються

Юлія Миколишин  |  Субота, 22 червня 2013, 10:01
Близько 150 старовинних автівок із семи країн з'їхалися до Львова на фестиваль ретро-автомобілів – «Леополіс Гран Прі». Найстаріша машина, яку тут можна побачити, виготовлена ще у 1911 році. Ретро-автівки можна було побачити на проспекті Свободи. А сьогодні вони змагатимуться на перегонах. Цього ж дня увечері Львів прийматиме учасників ретро-ралі Париж – Пекін. Ретро-автівки доїхали до Львова з усієї України, Польщі, Литви, Білорусі, Чехії, Швейцарії, Великобританії. Найбільш чисельна група - понад 50 автомобілів прибули з Польщі.

Автомобілі найрізноманітніших марок та років від найстаріших – як, наприклад, американський Brush 1911 року  випуску та унікальні пожежні машини 1914 року і так аж до "горбатих"  "Запорожців". Деяких з них залишилось кілька екземплярів на весь світ. Попри це, автомобілі у чудовому стані - завтра зранку вони позмагаються на перегонах на так званому львівському трикутнику - біля Парку культури, а в неділю відбуватимуться презентації автівок.

«В неділю з 10-ї почнеться так званий конкурс елеганції, де всі екіпажі будуть вбрані в костюми епохи приблизно того року, якого є автомобіль. В них прекрасні костюми, автомобіль буде виїжджати на подіум, буде звучати інформація про ту епоху. Це дуже цікаво. Особливо прискіпливо до підготовки поставились польські екіпажі– у них просто суперові костюми», - розповів віце-президент клубу «ЗАЗ Козак» Семен Бандровський.

Всі фото - Петра Волинського

Не менш яскраве видовище чекає на львів’ян та гостей у суботу ввечері. В цей час у Львові очікують прибуття учасників одного з найстаріших і найвідоміших ретро-ралі Париж- Пекін. Центром міста проїдуть 96 екіпажів із 26 країн.  

 

 

 

comments powered by HyperComments