«Вуличне піаніно» в центрі Львова: для всіх, хто мріє та не вміє грати

Оля Юречко  |  Четвер, 20 червня 2013, 23:27
Сьогодні біля Латинського кафедрального собору на вул. Галицькій всі бажаючі мали змогу здійснити свою мрію – зіграти на піаніно. Такий цікавий подарунок зробив львів’янам і гостям міста молодий музикант на ім’я Маркіян Мацех.

На запитання, звідки з’явилася така ідея, хлопець пожартував: «Не було що робити», і додав: «Захотілося зробити людям такий подарунок. Багатьом з нас в дитинстві забороняли чіпати піаніно, мовляв, щоб не зламали. На моєму інструменті можуть зіграти усі, не зважаючи на те, вміє людина це робити чи ні. Це піаніно – з історією: на ньому якось Скорик навіть грав».

21 червня планується офіційний старт акції, яку львів’яни вже означили «вуличним піаніном». Вона приурочена до свята музики у Львові, що відбудеться 24 – 25 червня. «Вуличне» піаніно стоятиме у центрі Львова, аж поки не знищиться. Від  дощу його захищатиме спеціальна коробка та парасоля.

Що тут додати? Шарм Львова – у неординарності його мешканців та їхніх вчинків  [ -  для деяких міст Європи музичний інструмент на вулиці  не є чимось надто дивним. Так, у  2010 р.  на честь 200-річчя Ф.Шопена в центрі Кракова виставляли піаніно].

 

comments powered by HyperComments