«Майстерня міста» вчить мешканців Львова берегти історичний центр

Оля Юречко  |  Середа, 19 червня 2013, 23:30
19 червня на площі Ринок відбувся ще один захід присвячений розвитку міста Львова, що відбувається у рамках проекту «Майстерня міста», – молодіжна відео-майстерня «ЗБОЇЩА FILM PROJECT» продемонструвала відео, присвячене історії Львова, та відбулася презентація від Управління охорони історичного середовища «Чого не можна робити у Львові?», у якій взяли участь не лише жителі міста, але й іноземні волонтери.

 У рамках проекту «Майстерня міста» вже проведено низку заходів. Зокрема у Львівському міському реабілітаційному центрі «Джерело» провели дитячі майстерні «Міські ремесла – разом творити краще», у яких брали участь діти хворі на дитячий церебральний параліч, дитяча молодіжна креативна майстерня «Площі і ми» від Центру міської історії Центрально-Східної Європи, веломайстерня «Дідовий ровер». 

На закінчення проекту організатори підготували ЛітЧетвер за підтримки ГО Львівського міжнародного літературного фестивалю, що відбудеться 20 червня, забіг в історичній частині міста «Забіг за місто» за ініціативи Run&Help (21 червня), тематичні кінопокази, майстер-клас для українських та німецьких студентів з реставрації історичних кам’яних елементів (23 червня) та вечірку в честь завершення першої фази спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» (27 червня).

Нагадаємо, що проект «Майстерня міста» створений за ініціативи Львівської міської ради та Німецького товариства GIZ,  та присвячений темі муніципального розвитку та оновленню історичної  частини Львова.

comments powered by HyperComments