Ще раз про джаз, або Як можна побачити музику в львівській кнайпі

Оля Юречко  |  Середа, 19 червня 2013, 22:53
Цими вихідними у Львові пройшов фестиваль «Альфа Джаз фест». Однак дух і атмосфера джазу досі витають у повітрі міста. Підтвердженням цьому є ретроспективна фотовиставка «JAZ-Z» присвячена пам’яті Юрія Юхимовича-Збиха, що мабуть, невипадково збіглася у часі з джаз-фестом.

На стінах Львівської концептуальної кав’ярні «Квартира 35» бачимо з два десятки  світлин, які показують нам джаз «зблизька».

Завдяки роботам фотографа, глядач може не лише почути і відчути музику, але й побачити її у тих моментах, які б, можливо, ніколи не зауважив у реальному часі. Тут джаз – це мить, ситуація, емоція, вигляд, порух, жест – все те, що ми бачимо, але не зауважуємо.

Свого часу Юрій Юхимович-Збих так означив свою роботу: «Насамперед хочу подякувати тим Людям, які творять і грають Джаз. Подякувати за те, що Вони є, є скрізь, незважаючи на певні труднощі. Хочу також подякувати тим, хто організовує їхні виступи і тим, хто на них приходить бо, власне, лише при сукупності цих всіх груп людей разом і народжується справжній Джаз. Джаз, який неможливо не любити і не можливо не фотографувати. Не пам’ятаю, який перший у своєму житті джазовий виступ я бачив, не дуже пригадую і першу «джазову» знімку, та й це не є аж так важливо. Щиро радію, що маю можливість поділитися з кимось своїми спогадами і сподіваюся, що і Вам буде також цікаво зануритися у мій світ Джазу».

comments powered by HyperComments