На Львівщині явлено диво звільнення людини від гріха готівкового... Віра в чужу дурість все ще творить чудеса!

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 17 червня 2013, 19:26
«Пастори» заробили на легковірних прихожанах більше 3 мільйонів гривень. Чотирьох підозрюваних, які маскуючись під пасторів «Посольства Божого», заволоділи коштами громадян, заарештовано. За два роки три мільйони гривень винахідливі злочинці виманили у людей і оком не блимнувши.

«Керівники, або, як вони себе називали «пастори»  релігійної організації «Посольство Боже», яка діяла і діє на даний час на території Львівської області, на  так званих богослужіннях підбирали і підшуковували громадян з неблагополучних сімей, які опинилися у важкому матеріальному становищі, алко- або наркозалежних. Під різними приводами переконували таких людей  вкладати  гроші в їхній бізнес.

Оскільки люди не мали готівкових коштів, у них залишалась можливість оформляти кредити у банківських установах», - розповідає про нехитрий механізм отримання чужих грошей старший прокурор процесуального відділу прокуратури Львівської області Тарас Іваненко. За його словами, потерпілі, як правило під заставу майна брали кредити і по отриманню готівки віддавали її своїм «пасторам». В подальшому аферисти використовували ці кошти на власні потреби або ж вкладали у бізнес.

Зрозуміло, що гроші прихожанам не були повернуті, обіцяні відсотки їм ніхто не сплатив. Як наслідок - банківські установи повідбирали у потерпілих квартири та інше майно, яке ті давали під заставу.

Свої «духовні операції» четверо злочинців проводили із 2007 по 2009 роки. В сумі на наївних прихожанах вони заробили більше 3 млн. грн. Наразі, кажуть у прокуратурі, знайшлось 43 легковірних із «Посольства Божого», які добровільно залазили у кредитну кабалу.

Ласим до чужих грошей «світить» від 5 до 15 років ув’язнення. Саме стільки передбачає ч.4 ст.190 КК України. Сьогодні всі четверо аферистів знаходяться у СІЗО.

 

comments powered by HyperComments