Високими тарифами по глибоких ямах: львівським перевізникам уже вривається терпець

Юлія Миколишин  |  Середа, 12 червня 2013, 22:04
Перевізники Львівської області вимагають від голови облдержадміністрації Віктора Шемчука відремонтувати дороги. Інакше обіцяють підвищити тарифи, щоб відшкодувати збитки від нищення транспорту та перевитрат пального. Разом із тим таких радикальних кроків як страйк перевізники наразі не планують.

В обласній організації роботодавців автомобільного транспорту скаржаться, що через стан доріг рейсові автобуси необхідно постійно ремонтувати, а ще значно збільшилися видатки на пальне, адже в дорозі маршрутки тепер перебувають значно довше. Перевізники використовують для пасажирських перевезень старі «Мерседеси, бо нові автобуси «Еталони» не витримали б таких шляхів. Найгірші дороги у напрямку до Червонограда, Бродів, Старого Самбора, Самбора, до Тернополя. Практично немає доріг у Турківському районі, та селах Перемишлянського району. До прикладу, якщо до  Червонограда колись їхали дві години, то тепер близько чотирьох.

Попри це, страйкувати перевізники Львівщини наразі не збираються. Крім цього, невідомо наскільки зростуть тарифи. Самі перевізники кажуть - якщо дороги відремонтують, то їх цілком влаштовують і чинні ціни.

Дороги не римські раби ремонтують, щоб вже навічно

http://stadion.lviv.ua

Нагадаємо, нещодавно голова обласної адміністрації Львівщини Віктор Шемчук звинуватив у жалюгідному стані обласних доріг керівника облавтодору. Так, бідкався нещодавно керівник ЛОДА, 267 тисяч метрів квадратних шляхів регіону в суцільних ямах, а 77 кілометрів магістралей – повністю зруйновані та не підлягають ремонту. Більше того, Шемчук недвозначно натякнув – досить красти бюджетні кошти. «Тільки за 2012 рік виявлені порушення на суму 504 тис. грн., з яких станом на сьогодні повернуто 521. Значить знають, «чиє сало з’їли», знають, що порушили тому повернули ці кошти», - наголосив Віктор Шемчук.

comments powered by HyperComments