Львовом – на низькопідлоговому трамваї

Руслан Кріль  |  Вівторок, 11 червня 2013, 00:01
Вже завершують виготовлення першого низькопідлогового трамваю, який спеціально розроблено для Львова. У Львівській мерії переконують, що ще цього року трамвай їздитиме на одному з маршрутів. «Наступний етап – це ліцензування і випробування. Враховуючи, що він низькопідлоговий, а в нас найбільш готовим для низькопідлогового трамваю буде маршрут № 2, тому трамвай, швидше за все, буде їздити по цьому маршруту. Але важливо, щоб пройшла сертифікація, щоб були оформлені всі документи» - розповів нашому журналісту міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» на замовлення Львівської міської ради завершує складання першого в Україні низькопідлогового трамваю «Електрон». Після проведення повного циклу випробувань та відповідної державної сертифікації «Електронтранс» до 1 липня передасть Львову перший п’ятисекційний трамвай з маркою «Електрон».  Такий трамвай обійдеться бюджету міста в майже 12 мільйонів гривень. Розробники кажуть вартість  виробництва трамваю за кордоном становить від 2 мільйонів євро, а у Львові  його можна скласти за  11 мільйонів 910 тисяч гривень.

На малюнках сучасний  "ЛеоТрам" виглядає так

konvekta.com.ua

До слова, раніше ЗМІ повідомляли, що 11 червня до Львова приїде прем’єр-міністр України Микола Азаров, аби запустити низькопідлоговий трамвай. Втім у Львівській облдержадміністрації заперечили цю інформацію.

comments powered by HyperComments