Високі технології - це коли сонце висить високо і задурно працює для людей

Юлія Миколишин  |  П'ятниця, 7 червня 2013, 15:34
Другий день у Львові триває міжнародний форум інвестицій та інновацій. Цього року він присвячений альтернативній енергетиці і проходить під гаслом «Високі технології для розвитку і добробуту». Сьогодні, як і вчора, обговорюють можливості новітніх джерел енергетики, енергоефективності та енергозбереження

На Львівщині прийнята програма енергозбереження та енергоефективності. «Черепашою ходою», проте процес пошуку та застосування нових джерел енергії таки просувається – більше тридцяти бюджетних структур зменшили свої затрати в енергетиці. Вони успішно застосовують енергію сонця, води та вітру. Вже є школи, медичні та комерційні структури, які мають свої сонячні батареї.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині відбулось урочисте відкриття першої сонячної електростанції - у селі Ралівка Самбірського району. Якщо вірити обіцянками голови Львівської ОДА, вже незабаром розпочнеться спорудження другого аналогічного об’єкта. Принаймні, у місті Новояворівську, що поблизу Львова, виділено 159 га землі для будівництва другої на території області сонячної електростанції

І  хоча поступ на шляху енергозбереження помітний, проте для успішного запровадження багатьох енергоощадних програм є ще чимало перешкод. Існує безліч проблем, для прикладу, законодавчого характеру. Власне, про колізії та недоліки в стосунках української Феміди зі сферою нетрадиційної енергії говорили на форумі. Над проблемою адаптації українського законодавства до необхідних норм нині працює багато експертів, зокрема – закордонних.

У межах форуму вчора відбулося також нагородження переможців конкурсу «Інвестор Року 2012». За підсумками конкурсу відзнаку отримала компанія ЕКО-ДІМ - один з лідерів житлового будівництва у Львові. Метою форуму стало об’єднати всіх навколо ідеї енергозбереження. І розкрити можливості розробки нових задумів.

comments powered by HyperComments