Львів’янка привезла додому з Африки тропічну малярію

Юлія Миколишин  |  Середа, 24 квітня 2013, 16:20
У Львові лікарі зафіксували тропічну малярію – хворобу, яка переноситься комарами. Інфікована - жінка яка працювала впродовж 5-ти років у Замбії. Приїхала вона додому на початку квітня вже з нападами захворювання. В області це перший випадок екзотичної хвороби цього року. Востаннє на Львівщині малярію фіксували у 2011-му, коли комарину інфекцію підхопив у Ліберії наш військовик-миротворець.

Малярія не притаманна українським широтам, тож усі зафіксовані випадки цієї хвороби – завезені. Цю небезпечну недугу привозять до нас з-за кордону, зокрема з тропічних країн, де циркулює збудник хвороби. Від людини до людини малярія не передається.

Попередній раз на Львівщині малярію діагностували у одного з миротворців після його перебування у Ліберії. Цього разу до медиків звернулася з приступами найбільш підступної тропічної малярії жінка, яка 5 років працювала в Замбії. Пацієнтка каже, що лікувалася спочатку там, однак недуга не відступила.  З ознаками хвороби жінка одразу ж звернулася до лікарів.

Як з’ясувалося, жінка перед поїздкою до африканської країни зробила щеплення лише від жовтої лихоманки, проте спеціальні ліки проти малярії не вживала. Тепер радить усім, хто відправляється в теплі краї, бути уважними.

Людям, які вирушають на навчання, роботу або відпочинок у країни, де є малярійні комарі, медики радять перед виїздом проконсультуватися у інфекціоніста.

comments powered by HyperComments