Час збирати слонів: у травні Львів запрошує на дитячу «Книгоманію»

Юлія Миколишин  |  Середа, 24 квітня 2013, 00:05
17-19 травня у Львові відбудеться унікальна для малечі подія – книжковий фестиваль. Про це повідомляє «Форум видавців». Так, протягом трьох днів у Львівському Палаці мистецтв заплановано більше трьох сотень заходів - квести та ігри, читання, творчі майстерні, конкурси. «Книгоманія» проходитиме як квест під назвою «Збирай слонів». Умова гри - діти повинні відвідати основні події фестивалю і відповідно зібрати якнайбільше слонів – наліпок. Гра розпочинається у всіх львівських школах і дитячих бібліотеках. Найактивніші «мисливці» отримають призи.

Щодня в межах акції «Книжка від зірки» будуть розігруватися електронні книги-читалки, а головний приз фестивалю – планшетний комп’ютер.

Крім того, відвідини заходу – це шанс для хлопців і дівчаток виграти абонементи на спортивні секції і танцювальні заняття, квитки до Аквапарку, Природознавчого музею, у дитячі розважальні центри і на Чудо-тур Львовом. Для любителів поласувати організатори готують сертифікати на смачні солодкі десерти від львівських кав’ярень. Розігруватимуть також все, що може потішити і розважити: книги, фрізбі, значки.

Зазначимо, 17 травня фестиваль відкриє Парад учасників. Понад 1500 дітей у костюмах улюблених літературних героїв, спортсмени, танцювальні й театральні дитячі колективи у супроводі ростових ляльок, гурту барабанщиць та духового оркестру крокуватимуть центральною частиною міста до Палацу мистецтв. У подвір’ї Палацу відбудеться дефіле і вручення нагород переможцям конкурсу костюмів.

У рамках фестивалю дитячого читання «КНИГОМАНІЯ» – головної складової Дитячого фестивалю у Львові, який спрямований на популяризацію читання серед дітей та підлітків. Відбудуться:

- зустрічі з авторами найкращої дитячої літератури з України, Польщі, Білорусі, Великої Британії та Швейцарії. З ними можна буде поспілкуватися, взяти автограф – літературні читання та автограф-сесії триватимуть у режимі нон-стоп протягом усього фестивалю;

Почесний гість – Іан Вайбрoу (Велика Британія), автор повістей про пригоди Малого Вовчика.

Спеціальний гість – авторка чудових книг для підлітків Йоанна Ягелло (Польща). Завітає відома білоруська журналістка і письменниця Світлана Алексієвич – розповідатиме, як говорити з дітьми на складні теми на кшталт Чорнобильської катастрофи.

Також фестиваль відвідають: Наталя Гузєєва, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Оксана Думанська, Олександр Есаулов, Максим Кідрук і Дара Корній, Олег Майборода, Зірка Мензатюк, Катерина Онищук, Марина Павленко, Дмітрій Плакс (Швеція), Мар’яна Савка, Антон Санченко, Ірина Славінська, Дмитро Шостак, Тетяна Щербаченко, Сашко Лірник, Володимир Ганулич, Галина Малик, Марія Ткачівська;

-   підсумковий етап конкурсу «Найкращий читач України-2013» та Урочиста церемонія нагородження переможців;

- акція «Книжка від зірки» – Зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту читатимуть свої улюблені з дитинства книги, розважатимуть дітей, розігруватимуть призи і подарунки. Акція проводитиметься 4 рази на день;

- літературні квести – впродовж трьох днів виконуватимуть різні літературні завдання, учасники команд отримають фрізбі, значки та інші призи із символікою фестивалю.

В дорослій частині Дитячого фестивалю – ексклюзивний тренінг для бібліотекарів з промоції читання серед дітей та молоді в межах міжнародного проекту Book Platform, який проводиться в Україні вперше. Також до заходів для дорослих можна віднести візит Світлани Алексієвич та низки яскравих авторів, що навідаються до Львова на Білорусько-шведські літературні дні і теж стануть гостями Дитячого фестивалю.

До Дитячого фестивалю у Львові і готуються митці, що братимуть участь у Фестивалі дитячої творчості та ремесел. Планується прем’єра вистави про Петрика П’яточкіна – одного з найулюбленіших дитячих героїв.

Також у рамках заходу відбудеться Фестиваль настільних ігор «Ігрова сфера», Спортивний фестиваль та Ярмарок дитячих книжок «Форум видавців – дітям». У межах ярмарку вручать премію «Левеня» – першу незалежну премію в галузі дитячої літератури, лауреати якої отримували нагороди на престижних міжнародних книжкових виставках. Найкращі дитячі книжки обирають діти – найоб’єктивніше з усіх журі.

Крім того, відомі українські видавництва потішать дітей книжковими новинками.

 


comments powered by HyperComments