Працівники централізованої бухгалтерії Львова привласнили майже 3 мільйони гривень вчительських зарплат

Середа, 17 квітня 2013, 12:17
Державна фінансова інспекція у Львівській області підтвердила зловживання з боку працівників Централізованої бухгалтерії відділу освіти Галицького району щодо виплати заробітної плати працівникам освіти.

Як розповів Юліан Дзямба, виконувач обов'язків начальника Держфінінспекції у Львівській області, фінансова інспекція провела ревізію наприкінці минулого року за зверненням міського голови Львова та за  дорученням Львівського міського управління ГУ МВСУ у Львівській області.

Пан Дзямба наголосив, що у результаті перевірки встановлено, що працівники централізованої бухгалтерії привласнили майже 3 мільйони гривень.

Як наголосила Галина Бурда, начальник відділу інспектування у сфері освіти і науки, основним питанням, яке підлягало дослідженню, було використання коштів, призначених для виплати зарплати працівникам установ освіти, що обслуговуються централізованою бухгалтерією: дошкільних навчальних закладів №№ 21, 25, 29, 32, 38, 41, 43, 109, середньої загальноосвітньої школи № 35, апарату відділу освіти, групи з централізованого господарського обслуговування централізованої бухгалтерії.

Держфінінспекція, як зазначає Галина Бурда, виявили, що працівникам установ освіти виплату зарплати проводили готівкою або через карткові разунки, відкриті у трьох банківських відділеннях. Ті працівники, які не мали відкритих рахунків, отримували зарплати готівкою.

«Під час перевірки працівникам, які мали відкриті рахунки, виявили, що не всі суми належної зарплати та не у всі місяці бухгалтерія нараховувала їх на персональні рахунки, -- сказала Галина Бурда. -- У той же час окремим працівникам прираховували суми, які значно перевищували належну заробітну платню».

За її словами, чотирьом бухгалтерам централізованої бухгалтерії на карткові рахунки було зараховано на 4,7 млн грн більше, ніж належна їм зарплата. Ці кошти мали бути перераховані на карткові рахунки працівників установ освіти та виплачені готівкою через «громадських  касирів тим працівникам, що не мають відкритих рахунків».

З цього приводу держінспектори опитали 1113 працівників установ освіти та централізованої бухгалтерії і виявили,  що з цієї суми працівники бухгалтерії привласнили 2,8 млн грн.

Крім того, ревізія виявила на карткових рахунках громадських касирів суми, які перевищували належну до  виплати зарплату на 122,6 тисячі гривень. Громадські касири повернули ці кошти бухгалтерам, які їх і привласнили.

Також встановлено факт, коли середня школа № 35, яка не обслуговується, а лише фінансується централізованою бухгалтерією, перерахувала відділу освіти 26 тисяч гривень. Їх також привласнили працівники бухгалтерії.

У результаті працівники бухгалтерії відділу освіти привласнили 2,9 млн грн.

За результатами ревізії на шістьох посадових осіб склали протоколи про адмінпорушення. Інспекція прийняла розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами на 5 рахунках установ освіти, що обслуговуються централізованою бухгалтерією. Керівнику відділу освіти пред'явили вимоги щодо повного усунення виявлених порушень.

comments powered by HyperComments