Прокуратура Львова поновила в університетах 6 студентів, відрахованих з порушенням закону

П'ятниця, 3 серпня 2012, 14:45
Прокуратурою міста Львова поновлено права студентів львівських університетів.

Зокрема, задоволено 6 протестів, внесених за результатами перевірок прокуратурою Львова, на незаконні рішення про відрахування студентів з вищих навчальних закладів міста, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.
Слід зазначити, що відповідно до вимог ст. 32 Закону України «Про вищу освіту» керівник має право відраховувати осіб, які навчаються у виші, за погодженням з органами студентського самоврядування.

Крім цього, згідно з наказом Міністерства освіти України, відрахування неповнолітніх здійснюється лише запогодженням зі службою у справах дітей місцевих органів виконавчої влади.

Усупереч таким вимогам, виходячи за межі своїх повноважень, керівництвом навчальних закладів не погоджено рішення про виключення студентів І курсу з вказаним органом. Такі порушення законодавства допущено у ЛНУ імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка», внаслідок чого з цих університетів незаконно відраховано загалом 6 студентів.

За результатами розгляду протестів прокуратури Львова такі рішення скасовані, а студенти поновлені у навчальних закладах.

comments powered by HyperComments