Вогняне шоу Львіського Академічного театру «Воскресіння»

Жанна Титаренко  |  Субота, 17 вересня 2011, 02:07
Професійні актори не ховаються у великих театрах за цупкими кулісами і квитковими касами. Вони грають свої спектаклі під відкритим небом і доносять високе мистецтво до простих людей, більшість з яких, навіть, не підозрюють, яке видовище їх очікує сьогоднішнього чи наступного вечора.

Сьогодні біля Хатобу люди з величезним захопленням дивилися постановку Львівського Академічного театру «Воскресіння».

Вогняне шоу перемежовувалось пісенними сюжетами з життя людей, що мешкали на історичних землях України сотні років тому.

Актори швидко змінювали своє вбрання, декорації, зображували боротьбу добра і зла. І здавалося, що головним героєм у цьому спектаклі є вогняне світло. За нього боролися, ним бавилися і ним пишалися, як здобутою цінністю.

Найбільше вразили вогняні серця. Одні актори їх несли з якимсь піднесенням, інші – з сумом.

Зрозуміти сюжет без жодних словесних пояснень було дещо складно, але глядачі уважно вдивлялись у те, що відбувається на сцені і з великою цікавістю спостерігали це німе вогняне дійство.

Актори ходили на високих ходулях, але їх рухи були вільними.  Вони могли не лише ритмічно підтанцьовувати під музичний супровід, а й запалювати смолоскипи, обертати навколо себе вогняні кулі, прикріплені до міцних ланцюжків, змінювати декорації і, навіть, перевдягатися.

Нагадаємо, що наступного тижня у Львові відбудеться міжнародний фестиваль вуличного театру. Частинку цього мистецтва було продемонстровано в Харкові.

Відео розміщено тут: http://www.youtube.com/watch?v=2Xe1NdGBzXw Приємного Вам перегляду.

comments powered by HyperComments