Патріотичні організації Львова 22 червня молитимуться і поминатимуть всіх жертв нацистського та комуністичного режимів

Понеділок, 20 червня 2011, 11:06
Представники громадських організацій Львівщини вирішили 22 червня вийти на вулиці для вшанування жертв війни та недопущення масових провокацій. Таке рішення було прийнято в п’ятницю на форумі у Львові, в якому взяли участь представники товариства "Просвіта", Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих, Всеукраїнської організації Союзу українок, Братства воїнів ОУН-УПА та інших організацій.

Зокрема, о 10 годині ранку біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича хвилиною мовчання розпочнеться молебень за жертвами війни. Після цього відбудеться покладання вінків до всіх місць, пов'язаними з масовими вбивствами жертв нацистського та комуністичного режимів у Львові.

У той же день, о 19 годині громадськість збереться на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку в Києві для проведення траурного віче-реквієму за жертвами масових розстрілів у Львові.

Як повідомлялося, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися зіткнення між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Загалом міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.

comments powered by HyperComments