У Львові впіймали шахрая, що видурив у банку чверть мільйона доларів і видавав себе за міліціонера

П'ятниця, 12 березня 2010, 19:29
У Львові спіймали шахрая, який видурював у людей та банків неймовірні суми. Натомість його жертви навіть не здогадувались, що віддають гроші пройдисвіту, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області.

Як йдеться у повідомленні, молодик мав кілька хитрих схем, якими користувався: вдавав із себе автомаклера, обіцяв вирішити земельні питання тощо. Впродовж року аферист прокручував свої «темні справи», не викликаючи жодних підозр.

Одного разу шахрай надумав надурити банк, підробивши довідку про доходи й узявши кредит на 250 тисяч доларів США. Проте після цього у банку чоловіка більше не бачили, вдома він також не з’являвся. Правоохоронці розшукували шахрая кілька місяців.

«Складність в його затриманні полягала у тому, що він постійно змінював помешкання, жив увесь час на нових квартирах, які винаймав. А ще використовував підроблений паспорт», - розповів начальник Франківського райвідділу міліції Львова Роман Рибіцький.

Але доки злочинця шукали, він затіяв чергову аферу: пошив собі міліцейський мундир, дістав «липове» посвідчення та почав діяти ще зухваліше.

«Схема його шахрайських дій була досить різноманітною. По-перше, він багатьом людям представлявся працівником міліції і втирався в довіру» - зазначає Роман Рибіцький.  

Жертвами афериста стало понад двадцять осіб.

Найбільше ошуканих – через оборудки з автівками, у який «ділок» брав завдатки за автомобілі. Шахрай виманював у людей чималі суми - від півсотні до п’ятдесяти тисяч доларів.

Затримали чоловіка під час чергової оборудки. Він саме намагався продати неіснуючу автівку.

Проти афериста вже порушили кримінальну справу за шахрайство в особливо великих розмірах. Його майно арештували. Щоправда, частину видурених грошей шахрай устиг «прогуляти».

Наразі правоохоронці шукають усіх жертв шахрая. Вже відомо, що збитки від його афер сягають понад півмільйона доларів.

 

comments powered by HyperComments