Прогнози провідних львівських інтелектуалів на 2014 рік

Наталі Істоміна  |  Субота, 28 грудня 2013, 17:41
У рамках прес-конференції, тематика якої стосувалася здобутків та невдач 2013 року для країни, провідні львівські інтелектуали висловили свої прогнози щодо року прийдешнього. Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ, Валерій П’ятак, заступник голови Львівської обласної ради (ЛОР) та Віталій Загайний, керівник Центру громадських ініціатив, поділились своїми припущеннями про те, що принесе країні рік Коня та що потрібно робити нам, свідомим громадянам.
Прогнози провідних львівських інтелектуалів на 2014 рік

    Фото: www.oblrada.lviv.ua

Валерій П’ятак визначальною вважає місію молоді. Саме вона, на його думку, відіграє ключову роль у майбутньому. Високопосадовець також зазначив, що економічна ситуація 2013 року є вельми невтішною. Причина цього -  тотальна корупція і монополізація економіки. Проте, 2013  приніс і позитив. Зокрема те, що за останні 2-3 роки на Львівщині спробували побудувати об'єкти, які працюють альтернативно. „Ми профінансували 150 проектів від громад. Крім того, де вкладає гроші громада, там не можна вкрасти” – зауважив заступник голови ЛОР.

    Віталій Загайний зазначив, що у 2014 році доведеться закінчити справу Євромайдану.

    Мирослав Маринович спрогнозував іспит на вірність європейським принципам у 2014-му. Він вважає, що зараз  цей іспит складає Євромайдан і дуже добре. „Я дуже закликаю увесь Євромайдан, щоб ненасильницький характер було втримано. Іспит на європейськість здаватимуть політичні еліти. Поки що ми маємо шанс, бо впливи Росії було знівельовано Заходом” – резюмував віце-ректор УКУ.

 

comments powered by HyperComments