Луценко у Львові розповів як повалити Януковича

Валерій Шмаков  |  Середа, 25 грудня 2013, 03:05
В будь-якій демократичній країні після побоїща, яке вчинило МВС, наступного дня міністр внутрішніх справ мав би піти у відставку і, можливо, за місяць постати перед судом. Про це на львівському Євромайдані під час віче заявив співголова Ради народного об’єднання «Майдан», екс-міністр внутрішніх справ, голова ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко.
Луценко у Львові розповів як повалити Януковича

За його словами, сьогодні українці мають справу не з політичними опонентами, а з правлячою мафією. Тому сподіватися, що нас почують як політичний протест, не варто.

«Сьогодні країною керує мафія. В кожного губернатора, міністра, начальника МВС є план общака, який він має зібрати і здати нагору. А за законом мафії – пахан не здає своїх членів. Якщо він здасть хоч одного члена мафії, мафія розсиплеться. Ось чому немає відставки міністра МВС і чому немає відставки уряду», - переконаний Луценко.

Відтак, за словами співголови Ради «Майдану», сьогодні на запитання, як повалити Януковича,  є два способи - революційний і еволюційний.

«У першому випадку – вже в січні, після новорчіно-різдвяних свят організувати реальний страйк. Не маніфестації вихідного дня, як у Києві та Львові, при всій повазі до їх учасників, а переможний страйк в усі дні тижня, який заблокує владу на всіх автошляхах, площах, в урядовому кварталі і по всій Україні. Тоді ця влада змушена буде визнати що вона вже не влада», - каже Юрій Луценко.

В іншому випадку, якщо за словами Луценка, люди виявляться не готові ризикувати своїми робочими місцями, доведеться піти еволюційним методом, шляхом участі в президентських виборах.

«Не виключаю такого варіанту і суспільство треба готувати і до цього. Бо це будуть не вибори, а війна. Ми не будемо мати ні чесного підрахунку голосів, ні чесної ТВК [- територіальна виборча комісія], ні чесного закону», - констатує екс-міністр МВС.

Проте, як зауважив Луценко, до початку Майдану 80% українців були проти Януковича, а 46% за євроінтеграцію. А вже за місяць Майдану кількість тих, хто підтримав євроінтеграцію, сягнула 62%.

«Це означає, що ми маємо захоплювати не площі, ми маємо захоплювати голови. Наше завдання – захопити 80% голів планом нової країни, європейської України. Якщо у нас буде 80% проти Януковича, 80% за Європу і 80% за єдиного кандидата в президенти, ми зможемо виграти вибори при будь-яких фальсифікаціях», - переконаний Юрій Луценко.

Нагадаємо, раніше, 28 листопада, публіка на Євромайдані  прокричала "Ганьба!"  Юрію Луценку за зневіру. Вигуки і свист  почались після того, як ведуча Софія Федина зі сцени зачитала частину інтерв’ю Юрія Луценка для інтернет-виданння Zaxid.net,  у якому він прогнозував, що Україні доведеться чекати на підписання угоди про Асоціацію з ЄС ще півроку. Тож, на його думку [- на той момент], далі стояти на Майдані немає сенсу.

comments powered by HyperComments