Як у Львові різдвяні свята гулятимуть?

Наталі Істоміна  |  П'ятниця, 20 грудня 2013, 01:05
Цього року Різдво у Львові святкуватимуть у найкращих галицьких традиціях. Передбачено ряд заходів, покликаних подарувати різдвяний настрій львів’янам та гостям міста. Святкування відбуватимуться поряд із акціями протесту на Євромайдані, які швидше за все ще триватимуть.
Різдво у Львові

    Фото: lviv-online.com

Святкування зимових свят у Львові традиційно розпочалося у День святого Миколая із відкриття ялинки перед Оперним театром. У цей же день на площі Ринок постала Різдвяна шопка. Напередодні Різдва збільшиться кількість святкових атрибутів і тематичних заходів: буде встановлений Дідух, відбуватимуться конкурси, майстер-класи та виступи творчих колективів. Біля музею „Арсенал” діятимуть атракції, пов’язані із козацькою тематикою.

    Різдвяні урочистості відбудуться, також, у Левандівському парку, що на вулиці Повітряній. Зокрема, 29 грудня відкриють ялинку, подаровану мешканцем цього району. З нагоди зимових свят у парку відбудеться захід „На повітряній більше снігу!”. Для дітей та дорослих відбудуться „снігові забави” другого та третього січня. Тематичні заходи відбудуться 9 січня: різноманітні виставки та вертепи, а також різдвяний концерт.

    Представники міської влади зазначили, що в інших районах міста відбувалися б подібні заходи, якби мешканці були активнішими. Зазначено, що якби в інших районах громада була б такою активною як на Левандівці, тоді було б відповідне партнерство. Коли такі партнери з’являться, наприклад на Майорівці, Збоїщах, Сихові, Знесінні тоді ідея стане реальністю. Перший поштовх повинен іти від громади. Громада повинна хотіти зробити щось у своєму районі. Тому все залежить від людей у районах.

    Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту розповів, що у Шевченківському гаю сьомого та восьмого січня відбуватиметься свято із вертепом, колядками, майстрами-класами (ляльки-мотанки, ковальство, плетення із соломи, випікання хліба) та іншими атракціями. „У виставковому залі буде виставка шопок. Там також будуть майстер-класи і читання казок для дітей. Частина Свята пампуха також буде перенесена в Шевченківський гай. До Нового року в самому музеї плануємо зробити зоокуток. Плануємо показати баранчиків, гусочок, кролів та іншу живність. Для того, щоб діти, які будуть гуляти змогли побачити це наживо, а не лише молоко в супермаркеті” – зазначив директор.

 

 

comments powered by HyperComments