Львівський Євромайдан зібрав майже мільйон гривень пожертв

Катерина Поліщук  |  Середа, 18 грудня 2013, 11:16
Протягом 23 листопада - 14 грудня львівському євромайдану вдалось зібрати 875 тисяч гривень пожертв. Однак оргкомітет львівського Євромайдану просить жертводавців не зупинятись. Адже після завершення революції потрібно за щось повернути людей додому.
Львівський Євромайдан зібрав майже мільйон гривень пожертв

Зокрема, за допомогою скриньок для збору коштів, куди люди кидали готівку зібрали 675 037 гривень, а витратили 627 078 грн. На офіційний рахунок, який адмініструє Студентське братство Львівщини, за цей період надійшло 203 тисячі гривень та 1100 доларів США, витрачена 161 тисяча гривень.

Найбільшу суму за один день – понад 50 тисяч гривень – зібрали після нічного штурму Євромайдану 11 грудня 2013 року.

За словами організаторів, 88% витрачених коштів пішло на вивезення львів’ян до Києва на Євромайдан (пальне, транспортні послуги, залізничні квитки тощо), повернення до Львова, а також на закупівлю харчів, медикаментів та інших необхідних засобів для осередку, що опікується львів’янами в Києві. 12% витрачено на організаційні потреби львівського Євромайдану.

Теперішній залишок коштів організатори планують приберегти для повернення львів’ян з Києва по завершенні революції.

 «Ми підрахували, що у Києві на Євромайдані весь час перебуває кільканадцять тисяч львів’ян, - коментує співкоординатор львівського Євромайдану Роман Брезіцький. – Після перемоги на їх повернення потрібні будуть чималі кошти, сотні тисяч гривень».

Якщо по завершенні акції протесту у розпорядженні львівського Євромайдану будуть залишкові кошти, оргкомітет має намір запропонувати львівській громаді самій прийняти рішення щодо їх використання. А наразі Львівський Євромайдан дякує всім небайдужим людям, підприємствам і організаціям, що жертвують на підтримку акції протесту у Львові та Києві, та просить подальшої матеріальної підтримки, яка дозволить надалі довозити людей зі Львова та міст області до столиці.

При цьому оргкомітет наголошує: вкидати пожертви слід виключно до скриньок, що стоять біля штабного намету на площі біля пам’ятника Шевченкові, а також у штабі на вул. Винниченка, 16, оскільки в іншому випадку існує загроза шахрайства.

Також львівський Євромайдан закликає перераховувати кошти лише на офіційний рахунок Студентського братства Львівщини:

 МГО «Студентське Братство Львівщини»

 79008, м. Львів, вул. П. Римлянина, 5

 р/р № 2600801472255

 ЄДРПОУ 25237559

 МФО 325365

 ПАТ «Кредобанк»

comments powered by HyperComments