Баскетбол. «Політехніка-Галичина» ледь не втратила перемогу над «Дніпром»

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 13 грудня 2013, 20:42
Львівська команда за весь матч добряче полоскотала нерви своїх вболівальників. То «леви» впевнено здобувають перевагу понад десять очок, то розтринькують її до двох. Так, маючи перед останньою частиною гри перевагу в 14 очок, поєдинок закінчили з рахунком 81-79.
Баскетбол. «Політехніка-Галичина» ледь не втратила перемогу над «Дніпром»

«Політехніка-Галичина» – «Дніпро» 81-79 (26-18, 17-20, 21-12, 17-29)

Гравці львівської «Політехніки-Галичини» від стартових хвилин показали суперникові, хто тут господар. Не властиво для себе з огляду на останні матчі, львівські баскетболісти відразу вийшли вперед і до кінця чверті лише збільшували свій відрив. У складі «Дніпра» по-спортивному бився Максим Балашов. Саме він за перші десять хвилин зумів перетнути позначку за 10 очок. Та його доробку в одинадцять очок не допомогли дніпропетровцям у першій чверті. У львів’ян же проблемою стали три персональних фоли на рахунку Мітчелла. І тому більшість ігрового часу матчу йому довелося провести на лавці запасних.

Другу чверть команди розпочали із того, що впродовж двох з половиною хвилин не могли вразити кільце. Недопустима кількість браку в атаці дещо розчаровувала вболівальників на трибунах. Але за решту часу команди виправилися. Господарі до середини чверті збільшили свою перевагу до 13 очок. А далі «леви» почали грати на нервах своїх вболівальників. Тимофеєнко, Глазирін та Іванов з Місяцем дальніми кидками та впевненою грою під чужим кільцем невпинно скорочували відставання. І лише чудова гра наприкінці першої половини поєдинку Кіндела Дайкса дозволили господарям піди на велику перерву з перевагою у 5 очок.

Третя чверть матчу баскетбольної Суперліги між «Політехнікою» і «Дніпром» подарував ще один рух «маятника рахунку» у сторону львів’ян.  Господарі просто декласували суперника. Розпочав Дайкс, підтримав Вукосавлєвіч разом зі Стефанишином, Лемиком і Кольченком. У гостей не знайшлося чим відповісти на таку потужну атакувальну гру «левів». У підсумку рахунок після трьох чвертей був 64-50.

Здавалося, що львів’яни вже не втратять таку перевагу й легко оформить свою перемогу з великим рахунком. Та іншої думки були дніпропетровці. В останній чверті до активної гри Тимофеєнка та Іванова доєдналися Мішула і Балашов, який десь зник після яскравої першої чверті. Додати до цього дисципліновану гру в обороні, і розрив у рахунку почав танути, немов сніг на весні.  Кінцівка матчу вийшла напруженою в тактичному плані. Але нерви Вокусавлєвіча і Алфьорова не здали. «Політехи»  чітко реалізували штрафні кидки. І це дозволило львів’янам святкувати вікторію з перевагою у два очки.

Форвард «Галичини» Кінделл Дайкс став найрезультативнішим гравцем матчу, відзначившись 25 очками. Особливо вагому роль його влучні кидки відіграли в третій чверті, за підсумками якої перевага господарів паркету сягнула чотирнадцяти очок.  У гостей відзначився дует Мілуша та Тимофеєнка. Захисник «Дніпра» Олександр Мішула та його партнер Станіслав Тимофеєнко провели гарний матч і ледь не принесли перемогу своїй команді, організувавши «камбек» у четвертій чверті. Причому, обидва записали на свій рахунок по дабл-даблу: на рахунку Мішули 12 очок й 11 передач, Тимофеєнка — 19 очок, 15 підбирань і 5 передач.

comments powered by HyperComments