Організатора львівського Євромайдану викликали на допит в прокуратуру за начебто «расизм» (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 11 грудня 2013, 22:04
Сьогодні одного з організаторів Львівського Євромайдану, студента Національного університету "Львівська Політехніка" Василя Молдована викликали на допит в прокуратуру. В той час як тривав допит під стінами слідчого відділу прокуратури Львівської області зібрався пікет із близько 200 учасників Євромайдану, які прийшли підтримати активіста.
Організатора львівського Євромайдану викликали на допит в прокуратуру

Організатора Євромайдану було викликано на допит як  свідка за ст. 161 ККУ – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань».

Учасники пікету, які зібрались під стінами слідчого відділу прокуратури чекали коли з допиту до них повернеться Молдован та розповість у чому його звинувачують. Активісти тримали синьо-жовто прапори і скандували гасла «Свободу політв’язням!», «Банду геть!», та «Слава Україні!, Героям Слава!».

«Не дай Боже ми здамо організатора Євромайдану! Саме він несе всю юридичну відповідальність за львівський Євромайдан», - заявив раніше зі сцени майдану депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Любомир Мельничук, який закликав активістів прийти і підтримати Василя Молдована.

Згодом, до пікетувальників звернулася співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех та повідомила, що допит швидше за все триватиме не менше години.

Проте, вже за півгодини Василь Молдован вийшов з допиту та подякував всім учасникам пікету за підтримку. За його словами, допит був з приводу того, що хтось подав заявку до слідчих органів щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі на львівському Євромайдані.

«Мене запросили як свідка і я дав пояснення, що жодних закликів до міжнаціональної та расової ворожнечі на нашому Євромайдані не було і ніколи не буде», - запевнив Василь Молдован, додавши, що розцінює це як намагання заборонити львівський Євромайдан.

Довідка:

Вчора, директор музею «Територія Терору» Тарас Чолій також отримав повістку про виклик на допит у слідчий відділ прокуратури Львівської області, як свідок у кримінальному провадженні щодо начебто розпалювання міжнаціональної та расової ворожнечі на виступі 8 грудня на Євромайдані у Львові.

Нагадаємо, сьогодні у Львові тисячі учасників Євромайдану пікетували обласну прокуратуру з вимогою припинити політичні репресії.

comments powered by HyperComments