Львівський Євромайдан оголосив загальну мобілізацію до Києва

Катерина Поліщук  |  Середа, 11 грудня 2013, 12:01
«Сьогодні, в найближчі дні зробимо все, щоб якомога більше львів'ян поїхали до Києва. Якщо вас зупиняє робота чи навчання, подумайте про те, в якій країні ви працюватимете й навчатиметесь, якщо Майдан не вистоїть», - оголосили координатори Євромайдану у Львові на офіційній сторінці у Facebook.
Львівський Євромайдан оголосив загальну мобілізацію до Києва

Першочергово координатори просять зібратись чоловіків, які готові «до нічного стояння, штовханини й усяких несподіванок».

«Ми – тил, а фронт сьогодні в Києві. Якби цієї ночі на Майдані не було наших козаків, які тримали оборону на барикадах, хтозна, чи вдалося би втриматися взагалі. Якби їх було більше, можливо, вдалося б не поступитись нічим. Там бракує людей – бажано чоловіків, готових до нічного стояння, штовханини й усяких несподіванок. – пишуть координатори Євромайдану у Львові. - Усе дуже серйозно. Це не мирний помаранчевий карнавал і не львівський концерт, у Києві нашим людям протистоїть перелякана неадекватна банда, здатна на все, щоб не втратити владу. «Се ж остання війна, се до бою чоловіцтво зі звіром стає», - писав Франко».

Нагадаємо, сьогодні близько 1-ї години ночі підрозділи силовиків спільно з міліцією намагались «зачистити» Євромайдан у Києві. Штурм барикад розпочався близько першої ночі і тривав майже до дев’ятої  ранку. Силовики намагались витіснити мітингувальників з зайнятих ними приміщень. Ті своєю чергою поливали їх водою з вікон будинків та з вигуками «Беркут, стій» пробували відтіснити. Мітингувальники заявили, що відбивались не лише від силовиків, але й виявляли провокаторів. Зокрема, біля Євромайдану помітили невеликі групи людей в касках із зображенням  свастики.

comments powered by HyperComments