Затриманому фотографу Олегу Панасу навіть не надали адвоката, - джерело

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 9 грудня 2013, 19:16
Сьогодні ввечері кілька десятків львів'ян зібралися під стінами ГУ МВС України у Львівській області з вимогою звільнити затриманого фотокореспондента, активіста Євромайдану Олега Панаса.
Затриманому фотографу Олегу Панасу навіть не надали адвоката, - джерело

Активісти стояли з транспарантами «Ні репресіям!», «Звільність Олега!», «Кого захищає міліція?», «Ні - міліцейській державі!»

Водночас, як пояснив начальник ГУМВС Львівщини Олександр Рудяк, який вийшов до мітингувальників, фотографа затримали у Львові згідно з рішенням суду від 8 грудня. За попередньою інформацією, затриманому інкримінують порушення одразу п’яти статтей Кримінального Кодексу України – участь в масових заворушеннях, захоплення адмінбудівель, опір правоохоронцям,  погроза або насильство щодо працівника міліції, умисне знищення або пошкодження майна.

Також, за словами Рудяка, Олега Панаса вже етапують до Києва.

При цьому, як заявила народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех, хлопця затримали за те, що він розміщував в мережі Інтернет фотографії з силового розгону Євромайдану 30 листопада, свідком якого він був.

Окрім цього, як написав на свої сторінці в фейсбук міський голова Львова Андрій Садовий, Олегу Панасу одразу після затримання не було надано адвоката.

«Проблема в тому, що йому одразу після затримання мали надати можливість викликати адвоката і, наскільки я розумію, цього не було. За інформацією родичів, вони вже найняли адвоката в Києві, яка буде захищати Олега.  Звертаюсь з проханням до київських ЗМІ максимально широко і об’єктивно висвітлювати перебіг судової справи. У Львові надамо всю необхідну підтримку родині», - написав Андрій Садовий.

Довідка:

Нагадаємо, фотографа Олега Панаса затримали сьогодні у Львові біля ТЦ "Магнус". Очевидцем цього була його подруга Ольга. За її словами, Олега на вулиці схопили троє невідомих хлопців в цивільному та заштовхали до автомобіля.

При цьому, за її словами, ті, хто його затримували, пояснили це тим, що Олег начебто вкрав телефон.

comments powered by HyperComments