Євромайдан у Львові заполонила символіка ВО «Свобода» (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 8 грудня 2013, 23:26
Сьогодні, підтримати "Марш мільйона", який проводився у Києві, на львівський Євромайдан вийшло за різними оцінками 15-20 тис.людей. Віче на площі перед пам'ятником Т.Шевченку традиційно розпочалося з молебню і продовжилось виступом громадських, політичних і культурних діячів.
Євромайдан у Львові заполонила символіка ВО «Свобода» (ФОТО)

Проте, перше що кидалося в очі на мітингу – це несподіване засилля прапорів ВО «Свобода», в той час як символіки якихось інших партій не спостерігалося. Адже, як відомо, раніше євромайданівці намагалися утримуватися від будь-якої символіки тих чи інших політсил.

Так, щойно віче розпочалося як декілька партійних прапорів з’явилося біля намету "Свободи". Неподалік майорів один прапор об’єднаної опозиції - ВО «Батьківщина». Проте вже за годину свободівськими полотнами була буквально вкрита вся площа перед пам’ятником Т.Шевченку.

Як пояснив речник львівського Євромайдану Отар Довженко, ВО «Свобода» в даному випадку вчинила, м’яко кажучи, не дуже тактовно. «А битися з ними ніхто не збирається», - додав прес-секретар.

Та одними прапорами не обмежилось. Сьогодні свій виступ зі сцени львівського Євромайдану мали одразу три народні депутати від ВО «Свобода» - Ірина Сех, Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин, а також депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Галина Чорна.

При цьому, у своїй промові Ірина Фаріон декілька разів натякала на порочність так званого «неполітичного Євромайдану», який за її словами лише роз’єднує людей.

«На третій тиждень Євромайдану вже маємо певні перемоги. Однією з них є те, що ми не розділені так званим неполітичним майданом. Великим політичним майданом стала вся Україна. Бо не вирішуються політичні питання глобального характеру неполітичними методами. Бо не можна пускати у своє серце примітивні, тупі і нікчемні технології влади, аби роз'єднати опозиційних політиків і громаду. Тому наша перша перемога полягає у тому, що створено великий політичний майдан і кожна людина стала великим політиком», - заявила Ірина Фаріон.

comments powered by HyperComments