Баскетбол. «ДніпроАзот» зумів перемогти «Політехніку-Галичину»

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 6 грудня 2013, 20:29
У черговому матчі Кубка України з баскетболу «ДніпроАзот» таки зумів втримати перевагу в матчі проти «Політехніки-Галичини». Завдяки перемозі з рахунком 75-72 дніпродзержинська команда значно збільшила свої шанси на вихід до 1/4 Кубка.
Баскетбол. «ДніпроАзот» зумів перемогти «Політехніку-Галичину»

«ДніпроАзот» – «Політехніка-Галичина»  75-72 (26-15, 16-23, 11-16, 22-18)

Поєдинок почався з активної гри в атаці господарів. Така гра вже в першій половині першої чверті дозволила здобути комфортну перевагу в 9 очок. Звичайно, це ніяким чином не влаштовувало гостей. Активність Мітчелла дозволяла сподіватися, що ця гра ще не провалена. Та один в полі не воїн. Триочкові кидки від Сімса та Байди довели загальну перевагу до 11 очок. Перша чверть з такою перевагою і закінчилася – 26-15.

За двохвилинну перерву між першою та другою чвертями, наставник львівської команди Желько Лукаїч знайшов потрібні слова. На другу чверть вийшла вже зовсім інша «Галичина». Активний і високий персональний пресинг від гостей не дозволяв спокійно гравцям «ДніпроАзоту» переходити в атаку. Натомість вдалі завершення атак Алфьоровим, Дайксом та Кольченком дозволили невпинно скорочувати відставання у рахунку. На це господарі відповідали дальніми кидками. Та влучними були далеко не всі. Зокрема, Малдроу часто опинявся сам за дугою, та його кидки були неточними. У підсумку другу чверть львів’яни впевнено виграли з рахунком 16-23. Та все ж на велику перерву господарі пішли, маючи перевагу в 4 очки – 42-38.

У третій чверті характер гри не змінився. «Леви» продовжували скорочувати своє відставання. «ДніпроАзот» намагався втримати свою перевагу. Господарі утримували перевагу за рахунок дальніх кидків. Зокрема, Пацація, Мацейна та Байда влучно виконали кидки з-за дуги. Та все ж активність Дайкса за підтримки Вукосавлєвіча, Кольченка та Лемика дозволила вийти вперед. Під завісу чверті Дайкс зробив рахунок 53-54. До закінчення лишалася ще ціла хвилина. Її господарі провели повністю в атаці. Два підбирання Пацації дозволили «ДніпроАзоту» до закінчення чверті атакувати. Та «Леви» зуміли відбитися і піти переможцями на перерву.

В останній чверті господарі просто закидали дальніми гостей. Чітко зігравши у захисті гравці «ДніпроАзоту» впевнено атакували кільце суперника з-за дуги. Зубрицький та Пацація своїми дальніми кидками просто морально зламали гостей. Лише Мітчелл намагався переламати хід поєдинку. Та йому цього не вдалося. Наприкінці господарі чітко виконували штрафні кидки і досить впевнено довели гру до перемоги – 75-72.

Після цієї перемоги дніпродзержинська команда значно покращила свої шанси вийти до чвертьфіналу Кубка України. Якщо не все вдається у Суперлізі в «ДніпроАзоту», то вони сповна компенсують це у Кубку.

comments powered by HyperComments