У Львові гімн України виконали під музику гімну ЄС (відео)

Катерина Поліщук  |  Четвер, 28 листопада 2013, 17:01
Актори львівського театру ім. Леся Курбаса виконали гімн України "Ще не вмерла Україна" на мотив гімну Євросоюзу "Ода до радості". Слова Павла Чубинського ідеально лягли на музику Людвіга ван Бетховена.
У Львові гімн України виконали під музику гімну ЄС (відео)

Відео з записом актори виклали на youtube та поширили на сторінці "Євромайдан Львів" у facebook. Такими чином львівські  актори  намагали показати європейськість України  та підтримати Євромайдан.

"Для нас, акторів театру Леся Курбаса, Україна і Європа настільки ж злиті воєдино, наскільки зливаються ці два гімни - український та європейський. Співайте разом з нами!" - зазначив у відеозверненні актор Львівського театру ім. Леся Курбаса Олег Стефан.

Довідка:

Ода до радості (нім. "Ode an die Freude") — ода, написана у 1785 році німецьким поетом та істориком Фрідріхом Шиллєром для дрезденської масонської ложи, у якій звеличується єдність усіх людей. У 1972 році Рада Європи утвердила "Оду до радості", покладену на музику Бетховена Гімном Ради Європи, у 1985 році ода стала гімном ЄЕС, а у 1993 - гімном ЄС. Аранжировка була зроблена Гербертом фон Караяном. У 2003 році було вирішено вважати гімном ЄС лише музику, заради рівноправ'я усіх мов. 

comments powered by HyperComments