Малюки ідуть в Європу! Львівські мами провели свій пікет на підтримку євроінтеграції України

Катерина Поліщук  |  Середа, 27 листопада 2013, 12:28
Близько тридцяти мам, з дітками від року до п’яти, зібрались сьогодні з символікою ЄС та синьо-жовтими прапорами під стінами Ратуші та облдержадмістрації. Під вигуки «Малюки йдуть в ЄС!» вони написали листа Президентові, де висловили свою підтримку підписання Угоди про Асоціацію України та Євросоюзу.
Малюки ідуть в Європу!  Львівські мами провели свій пікет на підтримку євроінтеграції України

Як розповіла, одна із організаторів акції – пані Софія, мами списались в соцмережах і вирішили колегіально показати свою підтримку Євромайдану.

«Ми мами, які живемо для діток, яким в майбутньому жити в тій Європі. Ми так само хочемо зібратися і показати, що підтримуємо прагнення України в ЄС. І хоча не можемо їхати до Києва, але ми звідси підтримуємо всіх киян, всіх студентів, і всіх. хто є на майданах. - розповідає пані Софія. - Нас було б більше, але погода не сприяє. То ж маленькі дітки - в них, то соплі, то зубки, то температура Дуже багато мам передавало побажання, вітання і запевнення, що душею вони з нами»

Інша мама - Світлана Кирильчук  розповіла, що хоче банального комфорту для життя і пересування своєї дитини:  «Я хочу щоб були хороші дороги та тротуари і коляски не ламались за рік від їзди по ямах, щоб були пандуси під магазинами і аптеками. Це все дрібниці. Але вони дуже важливі. Врешті, чи наші політики відправляють своїх дітей вчитися десь в Росію? Ні! Судячи з соціальних мереж, очевидно, що їхні діти і внуки вчаться в Європі та Америці. Вони їздять в Діснейленд, їздять на шопінг в ці країни. Чому в нас хочуть забрати таку можливість? Я не розумію. Просто треба відстояти в такий переломний момент. Тому ми вирішили ще раз нагадати куди насправді прагнуть українці. Хоча це і так очевидно»

Матері разом з дітьми написали лист-звернення  до Президента та віднесли його голові Львівської ОДА Олегу Салу, щоб той віддав його адресату.

comments powered by HyperComments