Рудяк відхрещується від «злочинної» вказівки не пускати автобуси на Київ

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 26 листопада 2013, 23:32
Сьогодні, 26 листопада, кількатисячна колона студентів вирушила з Євромайдану на площі перед пам’ятником Т.Шевченку до головного управління МВС у Львівській області, де було проведено короткий пікет. Студенти протестували проти блокування працівниками ДАІ автобусів, що везуть протестувальників на мітинг у Київ.
Рудяк відхрещується від «злочинної» вказівки не пускати автобуси на Київ

Молодь скандувала гасла «Міліція з народом!» та «ДАІ ганьба!», після чого активістка Ольга Сало зачитала звернення до начальника міліції Львівщини Олександра Рудяка, у якому нагадала, що ніхто не зобов’язаний виконувати злочинні накази, а також попередила, що кожен зупинений автобус на Київ перетвориться на майдан на дорозі.

При цьому студенти все ж зазначили, що з початку Євромайдану у Львові відбувається якісна співпраця організаторів із міліцією.

«Якщо міліція буде з народом, то і народ з міліцією», - йшлося у зверненні.

Після цього до студентів вийшов начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк, який нагадав, що з початку Євромайдану львівська міліція не перешкоджала «ніяким демократичним студентським закликам до євроінтеграції».

«Що стосується підрозділів державтоінспекції, немає злочинної вказівки, як ви говорите, з приводу ситуації не випускати ті чи інші транспортні засоби», - запевнив начальник міліції Львівщини.

На завершення він закликав всіх дотримуватися громадського порядку і запевнив, що львівська міліція за будь-яких обставин буде зберігати спокій в суспільстві.

«Ніяким мирним акціям згідно вказівкам міністра чи побажань міністра внутрішніх справ України міліція не буде перешкоджати. Міліція з народом.», - додав Олександр Рудяк.

Довідка:

Як повідомлялося, вчора у Львові та ряді інших населених пунктів області ДАІ  не випускала  автобуси із протестувальниками до столиці.

comments powered by HyperComments