У перший день Євромайдан зібрав у Львові 5 тисяч осіб (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Субота, 23 листопада 2013, 03:59
На площі перед пам’ятником Т.Шевченкові у Львові відбувся багаточисельний мітинг протесту проти рішення уряду відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Прийшло підтримати євроінтеграцію близько 5 тисяч осіб, переважно студентів, хоча були люди і старшого віку.
У перший день Євромайдан зібрав у Львові 5 тисяч осіб (ФОТО)

Незважаючи на перебування серед присутніх народних депутатів, на мітингу не спостерігалося жодної партійної символіки. Активісти тримали в руках лише синьо-жовті та червоно-чорні прапори і транспаранти.

Окрім народних обранців, мітингувальників прийшли підтримати голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий, голова бюджетної комісії облради  Ярослав Качмарик, екс-ректор ЛНУ ім. І.Франка Іван Вакарчук та Герой України Юрій Шухевич.

Щойно мітинг розпочався, деякі студенти заходилися власноруч малювати транспаранти. Зокрема, вони наносили на папір такі написи: «Україні свободу!», «Україна серце Європи», «Хочемо в ЄС» та ін. А незадовго до початку заходу на фасаді гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла було вивішено гігантський прапор Євросоюзу.

Як зазначив у свому виступі один зі студентських лідерів, сьогодні люди втомилися чути обіцянки політиків, і це стосується не лише євроінтеграції. Тож якщо згадане віче не дасть результатів, він пообіцяв що студенти масово вирушать до Києва та влаштують там масове зібрання студентів.

Так, учасників Львівського Євромайдану закликали 23 листопада організовано вирушити до Києва, аби у столиці долучитися до загальноукраїнської акції протесту. Всі охочі можуть звернутись на «гарячу лінію» Львівської обласної ради (тел. 0-800-501-727), яка займатиметься організаційними функціями.

Водночас, мітинг на площі перед пам’ятником Т.Шевченкові було оголошено безстроковим. Тож присутніх закликали не розходитися і залишатися на площі на ніч. Для цього на площі розбили великий намет, а деякі підприємці надали гарячі напої для мітингувальників.

Окрім цього, під час мітингу розпочато збір підписів під листом до президента Віктора Януковича з вимогою підтримати подальший курс на євроінтеграцію України.

 

comments powered by HyperComments