Баскетбол: «Політехніка-Галичина» вдома поступилася «ДніпроАЗОТу»

Дмитро Майстренко  |  Середа, 20 листопада 2013, 20:04
У матчі групового раунду Кубка України з баскетболу львівський клуб «Політехніка-Галичина» вдома не зуміла переграти баскетболістів дніпродзержинського «ДніпроАЗОТу». Гості святкували перемогу з рахунком 73-76.
Баскетбол: «Політехніка-Галичина» вдома поступилася «ДніпроАЗОТу»

Фото: //galsports.com

«Політехніка-Галичина» – «ДніпроАЗОТ»  73-76 (18-18, 17-21, 22-17, 16-20)

За в цілому рівної гри гості таки виявилися трохи «рівнішими». Розпочали поєдинок команди обережно і надійно в захисті. Тому за перші півтори хвилини глядачі не побачили жодного влучного кидка. Першим «розмочити» рахунок вдалося гостям. І від цього моменту «леви» змушені були весь час наздоганяти гостей.

Загалом у першій чверті баскетболісти «ДніпроАЗОТу» краще за суперника. Зокрема, вони кращи грали під «чужим» кільцем, не забуваючи й про надійну гру в обороні. І їм майже вдалося першу чверть закінчити з перевагою в рахунку. Але Леонід Стефанишин кидком майже від центру майданчика разом із сиреною зрівняв рахунок, чим викликав шквал оплесків львівських уболівальників.

Початок другої чверті команди під егідою «Захист перш за все!». Як наслідок, впродовж двох хвилин ніхто не міг влучити в кільце. Хоча глядачів порадував ефектний блокшот у виконанні Амаді МакКензі. Дії американця надихнули партнерів і гравці «ДніпроАЗОТу» вийшли вперед. До середини чверті вони свою перевагу довели до десяти очок. Але баскетболісти «Галичини» не збиралися складати зброї передчасно. І до кінця першої половини гри зуміли скоротити відставання до 4 пунктів.

Велика перерва пішла на користь «Політехніці». Третю чверть господарі просто шалено розпочали. Швидкий перехід від оборони до атаки показав, що гості не зовсім готові до такої гри «левів». Баскетболісти із Дніпродзержинська елементарно не встигали за «біло-зеленими». У результаті за перші дві хвилини заробили аж 4 командні фоли. А ще через два повних оберти секундної стрілки на табло навпроти «ДніпроАЗОТу»  засвітилася цифра «5», що позначала командні фоли. І це був лише початок чверті.

Просто неймовірна гра центрового львівської «Політехніки» Владана Вукосавлєвіча у третій чверті переломила хід поєдинку. Він впевнено підбирав майже всі м’ячі під своїм кільцем і так само впевнено діяв під протилежним. Це додало впевненості партнерам Владана і рівно на екваторі чверті господарі вперше у матчі вийшли вперед – 47-46.

Але розвинути свою перевагу господарі не зуміли, відірвавшись всього лише на три очки. Але це відставання одним кидком із-за дуги відквитав Дональд Сімс. Окрім цього глядачів порадував Кінделл Дайкс, який зумів заблокувати кидок центрового (!)  суперника Анікієнка. Американець не на одну голову нижчий за свого суперника, але завдяки неймовірному стрибкові він не дозволив Костянтинові вразити кільце. Та передостанню чверть львів’яни закінчили лише з мінімальною перевагою 57-56.

У заключній частині гри жодна з команд не хотіла поступатися. І у рахунку були справжні «гойдалки». Але знову ж таки «гойдалки» на користь «ДніпроАЗОТу».  «Галичина» змушена була всю останню чверть наздоганяти суперника. Але в кінці матчу Вукосавлєвіч за рахунку 73-74 двічі не влучив зі штрафних кидків. І це стало ключовим моментом закінчення гри. Гості результативно закінчили свою атаку, залишивши «левам» лише трохи більше 9 секунд на останню атаку. Але кидок з-за дуги був неточним.

Найкращим у складі «Політехніки» став центровий Владан Вукосавлєвіч, який зумів зробити дабл-дабл у грі: 26 очок і 12 підбирань. У складі «ДніпроАЗОТу» найкращим став Дональд Сімс з 17 очками та 6 підбираннями.

Отже, львівська команда не зуміла перемогти вдома команду, яка зараз йде останньою в турнірній таблиці Суперліги. Загалом дніпродзержинці цього сезону нечасто радують своїх шанувальників перемогами. Але цього вечора саме вони зі святковим настроєм залишали майданчик. Таким чином, здобувши другу перемогу в чотирьох матчах, «АЗОТ» очолив групу Б. «Галичина» з однією перемогою в трьох матчах поки що третя.

comments powered by HyperComments