Юний «карпатівець» допоміг «молодіжці» перемогти Швейцарію

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 18 листопада 2013, 22:36
Лівий захисник львівських «Карпат» Володимир Костевич дебютував за молодіжну збірну України у матчі проти збірної Швейцарії відбіркового циклу до Чемпіонату Європи 2015 року. І саме гравець «зелено-білих» був одним з найкращих у матчі.
Юний «карпатівець» допоміг «молодіжці» перемогти Швейцарію

Фото: //fckarpaty.lviv.ua

Молодіжна збірна України на виїзді перемогла свого прямого конкурента з рахунком 2:1. За нашу команду відзначилися Владислав Калитвинцев та Руслан Бабенко. Швейцарці змогли відквитати лише один м’яч. Під завісу поєдинку за господарів відзначився Леонардо Бертоне.

Володимир Костевич свій перший матч провів дуже вдало. Від надійно зіграв в обороні, не забуваючи і допомагати гравцям групи атаки попереду. Зокрема, саме завдяки чудовому пасу Костевича, який розпочав гольову атаку, українці й відкрили рахунок у матчі.

На своєму лівому фланзі Володимир вже на половині поля суперника помітив забігання Руслана Бабенка. Чудовим пасом поміж двох захисників Костевич вивів Бабенка у карний майданчик. Останній прострелив у центр штрафного, куди набігав Владислав Калитвинцев. Таким чином, наша збірна й відкрила рахунок, не без участі Володимира Костевича.

Після другого забитого м’яча, українська «молодіжка» відійшла назад і зосередилася перш за все на надійній бороні, перейшовши на контратаки. І навіть за такої гри, Володимир Костевич встигав не лише відпрацьовувати позаду, а й ходити вперед. Олександр Насонов, який грав на протилежному фланзі, був набагато менш активний.

Також варто відзначити, що перед грою у швейцарців найбільше відзначали правий фланг. І у матчі вони найчастіше будували свої атаки саме через нього. Але вдалі дії Володимира Костевича звели нанівець всі потуги суперників. А на 74 хвилині гравець «Карпат» врятував свою команду, вибивши м’яч з порожніх воріт після кутового швейцарців.

Фото: //footboom.com

Хоча й були деякі помарки у грі юного «карпатівця». Спочатку на початку гри помилка опорних півзахисників призвела до небезпечної контратаки швейцарців. Костевич змушений був високо зустрічати суперника, але його легко пройшли і з його зони ледь не відкрили рахунок. Також наприкінці матчу він отримав жовту картку, коли дав обіграти себе і грубо заблокував суперника, який вже вривався у карний майданчик.

Дебютну гру за молодіжну збірну Володимир Костевич може сміливо записувати собі до активу. Не без його участі українці відкрили рахунок у матчі. Також він надійно зіграв в обороні, не дозволивши швейцарцям використати свою найнебезпечнішу зброю. А наприкінці матчу й взагалі врятував команду, вибивши м’яч з лінії воріт.

Сергій Ковалець, головний тренер збірної U-21 України: «Трішки кінцівка була нервова, але ми грали проти сильної команди. Від початку ми хотіли нав'язати суперникові свою гру. Також планували кожну атаку завершувати ударом, так і забили голи. Потім треба було просто довести спокійно гру до кінця. Також треба було забивати ще один-два м'ячі. Звичайно, що ми розбирали гру суперника, знали що в них сильний правий фланг, тому добре до цього підготувалися».

Володимир Костевич, гравець «Карпат» і молодіжної збірної України: «Швидко адаптуватися мені допомогло те, що в нас хороший колектив. Мене відразу прийняли. Перед матчем знали, що у швейцарців непогані фланги. Я намагався виконати установку тренера, але йому вирішувати, як вдало ми справилися із завданням. Гра на штучному полі забрала багато сил і під кінець ми трохи підсіли. Також швейцарці наситила середину поля, що змінило їхню гру. Тому кінцівка вийшла у нас нервова. Але ми зуміли перестроїтися і відіграти решту поєдинку добре».

comments powered by HyperComments