Дайте пройти нардепу! Ударівець Ярослав Гінка публічно поскандалив з ДАІ через паркування

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 18 листопада 2013, 18:38
Голова Львівської обласної організації УДАР, народний депутат України Ярослав Гінка в неділю влаштував скандал працівникові ДАІ в центрі Львова. Нардепові не сподобалось, що даівець попросив його дружину показати права, коли та припаркувалась під знаком «Зупинка заборонена». Посвідчення нардепа від штрафу врятувало, а от від розголосу – ні. Поруч було занадто багато журналістів, які прийшли висвітлювати мітинг на підтримку євроінтеграції, де, власне, і виступав пан Гінка.
Дайте пройти нардепу! Ударівець Ярослав Гінка публічно поскандалив з ДАІ через паркування

Свідком інциденту, який стався в неділю, стала Наталка Волосацька, кореспондент каналу «1+1», яка зафільмувала негідне поводження депутата на відеокамеру та написала про це на своїй сторінці у Facebook. 

«Чому народні депутати думають, що їм усе можна і усе дозволено. Нині стала свідком як один з обранців порушив ПДР (точніше порушила його подруга, дружина чи хто там іще не знаю). Припаркувалась (припаркувались) у центрі міста під знаком "Зупинку заборонено". Підходить працівник ДАІ і просить водійку показати права. І тут почалось...- пише у пості журналістка.- Депутат вибігає з авто, починає штовхати даівця, тицяти посвідченням і казати, мовляв, ловіть краще п’яниць за кермом, а не народних депутатів. Ситуація виглядала карикатурно. Працівник ДАІ намагався вгомонити чоловіка, взяв його за лікоть, та нардеп згадавши, мабуть, про свою недоторканність став кричати «заберіть від мене руки». Тривало це 3-5 хвилин. Зібрались вдячні глядачі, які знімали на телефони та фотики».

За її словами чорний "Лексус" депутата стояв на проїжджій частині під кафе «Віденська кав’ярня», що розташована через дорогу позаду пам’ятника Шевченку (тут проходив мітинг  на підтримку євроінтеграції, де, серед інших, виступав нардеп від УДАРу). Тож спочатку вона знімала здалеку, коли ж підійшла з камерою впритул, то депутат відразу заспокоївся.

«Фінал цієї історії такий: даівець відпустив жінку-водія без протоколу і без штрафу. А депутат Гінка ще кілька хвилин стояв біля інспектора і вказував йому, хто і як порушує правила дорожнього руху», - розповіла Наталка Волосацька.

Цікаво, що першою реакцією Ярослава Гінки на пост журналістки було намагання звинуватити у всьому даівця, який «посягав на честь та гідність громадянина України». При цьому депутат так і не зміг пояснити як саме даівець на них посягнув…

«Всі накинулись на мене з критикою і це логічно, адже в теперішній час слово депутат викликає в людей негатив. Не сперечаюсь, правила дорожнього руху порушувати не можна і відповідальність потрібно нести всім без винятку, чи то депутатам чи суддям чи прокурорам, але є одне але. Хто дозволив людині в формі посягати на честь та гідність громадянина України. Всі бачили, що відбувалось після того як я вийшов з авта, але ніхто не запитує, що призвело до конфлікту. Я боровся і буду боротись з несправедливістю і хамством у виконанні людей у погонах. Дякую за розуміння, хоча я ж депутат, а це викликає негатив...» - резюмував депутат.

Пізніше він вибачився перед львів’янами в ефірі радіо «Львівська хвиля»: «Я хочу попросити вибачення в львів’ян, якщо моя поведінка образила співмешканців нашого міста. Звичайно, не личить депутату вступати в словесну перепалку з працівником ДАІ».

Остаточну крапку поставив голова міської міліції Сергій Зюбаненко, який теж, виявляється, пильно стежить за оновленням своєї стрічки у Facebook.

«Вивчив ситуацію особисто, можу запевнити, що правда на боці правоохоронця. Сьогодні стикаємося з проблемами, коли політики, бізнесмени чи інші владні особи у подібних ситуаціях нехтують загальноприйнятими правилами, зловживають своїм становищем. Впевнений, що якби вчасно не нагодилася небайдужа журналістка (за що їй велика вдячність), інцидент отримав би зовсім інше забарвлення, що, на жаль, сьогодні дуже часто відбувається», - зазначив Сергій Зюбаненко у статусі на своїй сторінці у facebook.

До слова, це вже не перший випадок, коли Ярослава Гінку, «підловили» на порушенні правил дорожнього руху. І попереднього разу це було не ДАІ, а всюдисуща громадськість. А, точніше, активісти неформального громадського руху «Дайте пройти!».

Варто зазначити, що активісти цієї неформальної групи в основному ведуть боротьбу з паркуванням на тротуарах, встановлюючи на них обмежуючі залізні стовчики. При цьому гроші на стовпчики можуть анонімно пожертвувати всі охочі. Також, одним зі способів боротьби з «рагулізмом» водіїв, є наклейки з написом «Мені наплювати на всіх! Я паркуюсь, де хочу!» та публікація фото автомобілів, які неправильно припаркувались, з номерами машин та інформацією про їх власника, у відкритій групі «Дайте пройти!».

І автомобіль ударівця  Ярослава Гінки там теж засвітився! 

«Ще в друзі до нас набивався УДАР. Їхній депутат Гінка почав нас хвалити, а потім ми якось сфотографували його машину на тротуарі. Він визнав свою помилку і дав нам 2500 гривень на стовпчики. Особисто я був проти цього, але інші сказали: пофіг, в кого брати гроші, головне – що вони підуть на корисну річ. Це теж певний показник – якщо вже політики за нами бігають, значить, ми вже змусили їх щось робити. Хоча для мене це дуже смішно. Ви – партія, у вас є такі важелі впливу, а ви даєте нам гроші на стовпчики!»- розповів в одному з інтерв'ю «Українській правді» Левко Стек, активіст «Дайте пройти».

До слова Ярослав Гінка вже три місяці є учасником групи «Дайте пройти!».

 

comments powered by HyperComments