Львівські маршрутки нарешті з'явились он-лайн

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 18 листопада 2013, 15:26
Відтепер львів'яни та гості міста, зайшовши на сайт Easywаy, можуть в будь-який момент побачити де перебувають автобуси маршруту № 3а і коли вони будуть на потрібній зупинці. Щоправда, це наразі єдиний маршрут, за автобусами якого можна спостерігати он-лайн. Загалом у Львові 53 маршрути, які обслуговують п'ять фірм-перевізників. І перевізники досі остаточно не визначились, чи варто показувати як насправді їздять львівські автобуси.
Львівські маршрутки нарешті з'явились он-лайн

Представникам сайту eway.in.ua в Західній Україні нарешті вдалося домовитися з ЛКП «АТП-1» і отримати дані з пристроїв GPS-стеження в автобусах на маршруті № 3а. Тепер на сторінці маршруту відображається  місце перебування автобусів. Також там можна побачити попередній прогноз часу прибуття маршруток на зупинки. Для цього необхідно лише навести курсор мишки на назву зупинки.

«Тепер  справа – за іншими перевізниками, кожен з яких пообіцяв на першому етапі надати інформацію по одному своєму маршруту. Маємо підтвердження від компаній "Успіх БМ" та "Фіакр", що дані по маршрутах 53 та 13 відповідно будуть надані наступного тижня», – йдеться у повідомленні розробників.

Розробники сподіваються до нового року запустити GPS-дані по всіх маршрутах Львова. Щоправда, це твердження викликає сумнів. Адже раніше розробники заявляли, що для цього потрібно вирішити  дуже багато технічних та юридичних питань. Подібні системи спостереження за рухом автобусів в мережі Інтернет вже працюють у Тернополі і Луцьку.

Нагадаємо, Львівська міська рада торік, під час впровадження транспортної реформи у Львові, декларувала намір зробити  видимим в мережі Інтернет пересування всього громадського транспорту міста. Для цього навіть створила  спеціальний Центр керування рухом та закупила пристрої GPS-стеження на трамваї і тролейбуси. Однак досі обіцянка залишається нереалізованою .

comments powered by HyperComments