На Сихові готують ділянку, де будуватимуть тренувальну базу до Євробаскету-2015

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 15 листопада 2013, 16:52
На проспекті Червоної Калини у Львові минулого тижня розпочали підготовчі роботи на ділянці, де будуватимуть тренувальну базу до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Після Євробаскету-2015 вона буде використовуватись як спортивна школа Сихівського району. Тут розвиватимуть ігрові види спорту: гандбол, волейбол, баскетбол.
На Сихові готують ділянку, де будуватимуть тренувальну базу до Євробаскету-2015

Роботи з будівництва тренувальної бази виконує корпорація «Альтіс-Холдинг», яка виграла відповідний тендер. Замовником будівництва є ДП «Льодові Арени».

Вартість нової тренувальної бази – майже 55 млн.грн. Об’єкт заплановано ввести в експлуатацію в серпні 2014 року. Будівля матиме 2 поверхи. Загальна площа бази становитиме 4,3 тис.м.кв.

Як повідомив журналістам міський голова Львова Андрій Садовий, який приїхав оглянути ділянку, в мерії довго визначали яке саме місце обрати під тренувальну базу, адже було чимало різних пропозицій.

 «Оскільки Сихівський район є найбільшим у Львові, ми прийняли рішення, що ця споруда, яка після чемпіонату буде спортивною школою, має бути тут», - сказав Андрій Садовий.

За його словами, у цій спортивній школі зможуть займатися не лише діти із Сихова, але й з інших районів, адже в наступному році на Сихів мають розпочати прокладати трамвайну колію, тож сполучення з центром Львова покращиться.

Наразі на ділянці тривають підготовчі роботи, зокрема робітники огороджують територію, розрівнюють грунт та викорчовують екскаватором дерева, яких там чимало. У цьому їм з бензопилами допомагають працівники підрядної організації «Зеленбуд». Та оскільки ділянка під тренувальну базу розташована поряд із Сихівським лісом, то невідомо чи не постраждають і деякі лісові насадження.

Між іншим, раніше на цій ділянці розміщувались самозахоплені городи, які облаштували мешканці рилеглих будинків. Тож екскаватори час від часу піднімають ковшем сітки, дерев’яні паркани та інші елементи огорожі, яка була тут.

«Ця територія дуже захаращена, тут довгий час нічого не будувалося. Зараз доводиться втратити багато часу, щоб привести її до нормального стану. Будівництво розпочнеться уже за 10 днів або максимум 2 тижні, щойно ми завершимо підготовчі роботи, до яких залучена підрядна організація «Зеленбуд» та близько 15 чоловік нашої компанії», - розповів Володимир Бригадир.

За його словами, згідно з планів до кінця цього року компанія-забудовник повинна встигнути облаштувати фундамент майбутньої тренувальної бази.

«При нормальному фінансуванні це можливо. А судячи по геологічних дослідженнях, тут досить нормальний грунт і якихось проблемних моментів не повинно виникати. Та й сама споруда складатиметься з сандвіч-панелей, які монтуються досить швидко», - повідомив керівник генпідрядної компанії «Альтіс-Холдинг.

Довідка:

Для будівництва та обслуговування інфраструктури спортивного комплексу 30 травня на сесії міської ради була прийнята ухвала про затвердження комунальному підприємству ЛКП «Спортресурс» проекту землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки площею 1,87 га на проспекті Червоної Калини у мікрорайоні Сихів.

comments powered by HyperComments