Статки та естетичні вподобання генерал-губернатора Львівської області

Олекса Олич  |  П'ятниця, 15 листопада 2013, 14:31
Олег Сало, який одразу після призначення запевняв журналістів, що ніякого бізнесу не має, а живе на одну зарплату, вирішив підкріпити свої слова документально. Для цього на сайті облдержадміністрації опублікували його декларацію про доходи за 2012 рік. Справді, сукупний дохід Олега Сала торік становив 157 260 гривень і складався виключно із заробітної плати.
Статки та естетичні вподобання генерал-губернатора Львівської області

Всі ці не надто великі гроші Олег Сало заробив, працюючи в 2012 році почергово радником міністра внутрішніх справ (січень-березень), першим заступником начальника департаменту громадської безпеки МВС (березень-листопад) та начальником управління МВС в Івано-Франківській області (з грудня). Якщо якісь інші прибутки до рідної оселі і приходили, то заклопотаний генерал міг про них просто забути, а податківцям якось не личить нагадувати поважному чоловікові про такі дрібниці.

До речі, згідно тієї ж декларації, генерал-губернаторові належить немаленька оселя - квартирка площею 174 квадратних метр. Зрештою, нормально, все ж таки не якийсь там інспектор ДАІ, потрібен простір, щоб гостей прийняти, щоб душа мала де розвернутися… А ось родинний автопарк виявився доволі оригінальним.

Власне О. Салу належить раритетний автомобіль ГАЗ-21-УС 1967 року випуску з об'ємом двигуна - 2400 куб. см. Якщо автомобіль у доброму стані (а навряд чи генеральський автопарк виглядає занедбаним), то ціна його може сягати понад 10 тисяч доларів США. А виглядати він може, наприклад, ось так:

//d.a.d-cd.net

Крім цього, членам родини Сала належить ще один легковий автомобіль, а саме Nissan Infinity FX 2012 року. Ціни на такий розкішний транспортний засіб починаються від 66 645 доларів США. Виглядати він може так:

//s.drom.ru

Справді, на такому генерал-губернаторові вже можна пересуватися і Львовом, а не тільки зі старими-старими друзями на риболовлю, як от на раритеті 1967 року. Хоча любов Сала до давнини автомобілями не обмежується. З його приходом на посаду голови, облдержадміністрація звернулася до Львівської галереї мистецтв з проханням надати картини, щоб прикрасити коридори та кабінети будівлі. Однак у галереї щодо такої ідеї мають застереження, адже в ОДА нема ні належних умов утримання картин, ні належної охорони.

Хранителі фондів галереї продовжують сподіватися, що це якесь непорозуміння. Адже ще при Шемчукові, в червні 2013 року, Львівська ОДА підписала угоду про оренду картин галереї, однак після скандалу з любителями мистецтва з міністерства закордонних справ вже в липні картини повернула (чиновники МЗС на два роки протермінували повернення Львівській галереї мистецтв 34 картин). Невже насправді Сало так оперативно встиг «замовити» для власного естетичного задоволення мистецькі твори, ще й уточнивши, що це повинні бути картини саме польського живопису  ХІХ ст.? Можливо, якась одна-друга мініатюри заплановані і для вдосконалення дизайну салону його автопарку?

comments powered by HyperComments