Львівські школярі нагадали водіям: дороги у Львові ремонтують для безпечного пересування, а не для перегонів

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 15 листопада 2013, 12:44
На щойно відремонтованій і відкритій для проїзду вулиці Коперника у Львові, поблизу школи № 9 близько двадцяти дітей закликали водіїв дотримуватися безпечної швидкості на дорогах. Волонтери, вбрані у світловідбиваючі жилети, тримали знак «40», стоячи на узбіччі. Тим самим вони нагадували, що швидкість руху саме 40 км на годину є оптимальною і найбільш безпечною для пересування містом.
Львівські школярі нагадали водіям: дороги у Львові ремонтують для безпечного пересування, а не для перегонів

Акцію організувало громадське об’єднання «Самопоміч» спільно з Львівською міською радою у рамках кампанії «Львів - безпечне місто». Акцію проводять не вперше. Зокрема, діти вже нагадували водіям про безпечну швидкість  поблизу школи № 31. Також у рамках кампанії «Львів - безпечне місто» волонтери проводять для школярів тренінги, розповідаючи учням Правила дорожнього руху. За неповні три місяці роботи волонтери провели тренінги для 1500 школярів у 20 школах та 47 класах. Наступні тренінги з безпеки дорожнього руху охоплять ще близько 6240 дітей, 66 шкіл та 211 класів.

При цьому ініціатори кампанії намагаються не лише вчити дітей, але й говорити з ними їхньою мовою. Спеціально для цього вони створили онлайн-гру . Гра закликає дітей дотримуватися правил дорожнього руху: безпечно переходити дорогу, знати основні дорожні знаки, а також носити світлий одяг, щоб бути помітнішими в умовах поганої видимості (дощ, туман) на дорозі в  темну пору доби. А тепер дітлахам ще й пропонують придумати імена для головних героїв кампанії та гри - хлопчика та дівчинки.

«Авторів найкреативніших імен чекатимуть цікаві подарунки, а переможців визначить креативна група», – розповідає Олександра Паняк, керівник напряму інформаційної політики кампанії.

У Львові переконані, саме робота з дітьми мусить нарешті змінити ситуацію. Адже, за офіційною статистикою, одна з головних причин ДТП в Україні - це перевищення дозволеної швидкості. За інформацією МВС України, через це за вісім місяців цього року на дорогах України загинуло 634 особи.

Нагадаємо, нещодавно поблизу вул. Коперника (на перехресті Дорошенка-Словацького) через недотримання правил дорожнього руху сталось ДТП, в якому загинула студентка, що в цей час просто йшла тротуаром.

 

 

 

comments powered by HyperComments