«Мистецтво толерантності»: співи, танці і розмови про злочини

Оля Юречко  |  Середа, 13 листопада 2013, 12:20
Вчора у арт-кав’ярні «Квартира 35» розпочав свою роботу новий проект під назвою «Мистецтво толерантності». Вже кілька років його проводить харківська гуманітарна студія «Хвиля» спільно з Мистецьким об’єднанням «Дзиґа» та іншими партнерами.
«Мистецтво толерантності»: співи, танці і розмови про злочини

«Мистецтво толерантності» – один із напрямків Харківської правозахисної групи, яка виступила ініціатором проекту. Його головне завдання – дослідження феномену нетерпимості щодо інших. Організація займається моніторингом злочинів на ґрунті ненависті, боротьби з дискримінацією, захистом її жертв. Такі серйозні речі доповнюються музичними фестивалями, участь у яких беруть етнічні, джазові колективи, що грають Global music – музику високого ґатунку, як відзначають організатори..

Як бачать «Мистецтво толерантності» організатори заходу? Бачать вони його по-різному. Вчора, наприклад, у співах і танцях двох популярних концептуальних гуртів зі Львова та Любліна: (Гич оркестр та Miazsz). Веселий музичний мікс з жартівливих пісеньок від польського гурту та філософської музики від Гич оркестр для інтелектуальної публіки, яку у кав’ярні зібрав …Форум видавців. Саме організатори Форуму зробили своїм партнерам справжній подарунок, запросивши їх на презентацію проекту у «Квартиру 35».

Відзначу, що сьогодні «Мистецтво толерантності» продовжить свою роботу в той самий час у тій самій локації –  у «Дзизі», однак сьогодні мова піде про серйозні речі: відбудеться презентація звіту «Злочини на ґрунті ненависті» та дискусія на тему «Фобії та дискримінації в Україні: реальність та вигадки». А далі публіку тішитимуть ті ж Miazsz та Marinita &Agabeyli Brothers (Україна-Азейбаржан).

comments powered by HyperComments