Відеопрозорість від «Свободи», або як Василь Павлюк кіно показує

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 11 листопада 2013, 19:21
У своїх передвиборчих обіцянках ВО «Свобода» обіцяла встановити камери відеоспостереження у сесійній залі Львівської міської ради і транслювати відео в режимі онлайн. Тоді ж відеотрансляцію своєї роботи з кабінету пообіцяв влаштувати «свободівець» Василь Павлюк, якого депутати обрали Секретарем Ради. Скоро цим обіцянкам мине три роки…
Відеопрозорість від «Свободи», або як Василь Павлюк кіно показує

Зважаючи на те, що депутати нарешті оновлюють свій сайт та наступного року обіцяють вивести відеотрансляцію засідань сесії в онлайн, «Справжня варта» вирішила уточнити у пана Павлюка, коли буде обіцяна відеотрансляція саме з його кабінету на сайті депутатів.

Щоправда виявилось, що про оновлення сайту і нововведення на сайті депутатів Василь Павлюк не знає. Більше того, Секретар Ради не підозрював про те, що досі відео з сесійних засідань міських обранців ніде не транслювали! Натомість про свою обіцянку не забув і готовий хоч негайно виходити в онлайн. Тільки от, ніяк про «місце виходу» не домовиться…

«Про те, щоб транслювати відео на сайт депутатів Львівської міської ради, я якось не думав. Я вже давно купив камеру в кабінет і її навіть встановили. Однак трансляції в режимі онлайн наразі ще немає. Ми проводимо переговори про таку можливість з сайтом ZIK. Зараз тривають останні перемовини і найближчим часом камери запрацюють». – розповів Василь Павлюк.

При цьому нагадав, що планує «передавати в ефір» відео лише під час нарад, прийому громадян та офіційних делегацій.

«Думаю, що транслювати, коли я просто щось пишу, не варто. Зараз відео з мого кабінету і приймальні записується в електронний архів. І при потребі я можу в будь-який момент його надати за будь-який день». – наголосив Секретар Ради.

Натомість керівництво медіахолдингу ZIK було щиро здивоване, коли журналіст «Справжньої варти» запитав, коли ж буде відеотрансляція з кабінету Василя Павлюка.

«Ніяких перемовин з Василем Павлюком останнім часом не було. Дійсно йшла мова про відеотрансляцію в реальному часі з кабінету Секретаря Ради. Але це було рік, чи більше тому. Василь Павлюк висловив таку ідею і в прямому ефірі програми «Хто тут живе», ми запропонували йому технічно реалізувати це сайті  «ZIK». Але більше ми про це не говорили. Хоча пізніше наші журналісти не раз перепитували його про це» - зазначив Дмитро Добродомов, генеральний директор медіахолдингу «ZIK».

 На сайті «Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради» останнє офіційне повідомлення про виконання Василем Павлюком передвиборчих обіцянок ВО «Свободи» щодо встановлення відеокамер в кабінетах чиновників, датується 15 березня 2011 року. Тоді відбувалось встановлення камер відеоспостереження у сесійній залі, а Василь Павлюк пообіцяв встановити такі ж у своєму кабінеті та пообіцяв виходити в ефір щодня з 9 до 12 години.

comments powered by HyperComments