Львівські ультрас проти расизму і натуралізації

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 1 листопада 2013, 20:05
Лідер угрупування футбольних вболівальників львівських «Карпат» Тарас Павлів розповів про позицію місцевих фанатів щодо расизму та натуралізації гравців збірної України.
Львівські ультрас проти расизму і натуралізації

Він, зокрема  прокоментував ситуацію, що трапилася під час маршу вболівальників перед матчем 1/8 фіналу Кубка України між «Карпатами» та харківським «Металістом». Під час цієї ходи було зафіксовано людей, які були одягнені, як представники ку-клукс-клану. Таким чином, організаторів маршу почали звинувачувати у підтримці расизму.

Тарас Павлів, лідер громадської організації «Завжди вірні», котра й організувала цей захід, так пояснив цю ситуацію: «Ці хлопці ніяк нас не стосуються. На марші їх не було, оскільки, як тільки їх помітили, то одразу ж попросили піти. Ми пояснили їм, що їм не варто тут бути і попередили на майбутнє, що не слід таке повторювати. Ми попросили їх піти – вони пішли.

Фанати не будуть відмовлятися [- від червоно-чорної символіки та портретів Степана Бандери й Романа Шухевича]. Бо немає таких заборон, і, я так розумію, не буде і у майбутньому. Це все якась політиками створена ситуація», – пояснив Тарас Павлів.

Щодо натуралізації футболістів, то у львівських вболівальників позиція однозначна. На думку Тараса Павліва, така практика дискримінує вже українців. «Ми однозначно не підтримуємо натуралізацію гравців. Хотілося б, щоб у команді грали тільки українці. Ніякої натуралізації не має бути, бо, якщо вже всі сьогодні говорять про расизм, це такий же расизм стосовно українців», - підсумував лідер «Завжди вірних».

Додамо, що в останньому матчі львівські «Карпати» поступилися харківському «Металісту» з рахунком 0:2. Таким чином львів’яни вибули з розіграшу Кубка України. Тепер футбольний клуб зі столиці Галичини може повністю зосередитися на матчах Прем’єр-ліги.

Наступний матч «Карпати» зіграють вже цієї неділі, 3 листопада. У межах 15-го туру львівський клуб прийматиме одеський «Чорноморець». Початок матчу запланований на 19.30.

comments powered by HyperComments