На фестивалі «Ніч у Львові» влаштують нічну екскурсію оперою та модний показ

Зоряна Тур  |  Вівторок, 29 жовтня 2013, 08:14
15-17 листопада у Львові відбудеться черговий фестиваль «Ніч у Львові». Він стане п’ятим за ліком і представить ще більше безкоштовних екскурсій та атракцій.
На фестивалі «Ніч у Львові» влаштують нічну екскурсію оперою та модний показ

    Як повідомила координатор фестивалю Юлія Гумецька, цьогоріч фестиваль «Ніч у Львові» співпрацюватиме із міжнародним музичним фестивалем «Відкриваємо Падеревського», оскільки дати проведення обидвох фестивалів збіглись. Відтак, 15 листопада обидва фестивалі презентують спільний проект – нічну екскурсію Львівською оперою, під час якої відвідувачі зможуть насолодитись звучанням голосу Соломії Крушельницької. Екскурсію проведе відомий львівський екскурсовод Петро Радковець. Важливо, що вхід безкоштовний, але за попередньою реєстрацією.

    Зі слів керівника промоції міста Марти Іванишин, нову постановку в рамках акції «Ніч у Львові» продемонструє академічний духовний театр “Воскресіння”. “Нічну феєрію” львів'яни зможуть побачити в дворику міської Ратуші. А ще на фестивалі влаштують показ мод:  “Зараз ми працюємо з дизайнерами Львівського тижня моди і в палаці Бандінеллі відбудеться  показ мод. Його організуємо у п'ятницю”, - розповіла Марта Іванишин.

    Також 15 листопада у Державному меморіальному музеї відбудеться музичний перфоменс акустичного фоль-гурту «Перекоти поле» та театралізовані екскурсії музеєм. Також відвідувачі зможуть долучитись до екскурсії, організованої компанією МТС. Взявши свої смартфони та планшети та встановивши безкоштовний додаток HistoryPin, учасники екскурсії дізнаються багато нового про старий Львів.

    Ще в рамках фестивалю 17 листопада  для всіх поціновувачів струнної музики та гарних українських пісень відбудеться презентація нового музичного проекту Назара Савка та струнного квартету «Rockoko»: «Це великий експеримент насправді. Нещодавно я познайомився з квартетом струнним, який називається «Rockoko» - це є три віолончелі і скрипка, і вони мене вразили тим, що вони досить оригінально обробляють відомі хіти. Тому, щоб почути оцей оригінальний підхід, запрошуємо всіх охочих. Також прозвучать мої авторські хіти у супроводі цього квартету. Водночас я буду під час цього дійства не тільки як співак, а й як музикант. Мій інструмент – це фортепіано. Тому сподіваємось потішити слухачів-глядачів гарними піснями та витонченою музикою: авторськими моїми та відомими світовими хітами», - розповів співак Назар Савко.

    Також нічні екскурсії обіцяно провести у кабінет міського голови Львова Андрія Садового та в одному з відділень «Кредобанку».

    Фестиваль «Ніч У Львові» проходить двічі на рік, у липні та листопаді. Щороку він доповнюється новими подіями та екскурсіями. У цьому півріччі організатори обіцяють насичену програму, що міститиме  більше 100 нічних атракцій та дозволить обрати подію на будь-який смак і відкрити для себе абсолютно новий нічний Львів.

 

comments powered by HyperComments