Львівська "Свобода" проти Андрія Садового: дрібні сутички на окремих ділянках фронту

Олекса Олич  |  П'ятниця, 25 жовтня 2013, 23:42
В місті Львові місцевий осередок ВО «Свобода» має головного противника. Ні, це не маргінальні комуністи, не владою наділені сором’язливі регіонали (не кожен з них публічно декларує свою причетність до партії Януковича). Це – міський голова Львова Андрій Садовий.
Львівська "Свобода" проти Андрія Садового: дрібні сутички на окремих ділянках фронту

Розбіжностей та протиріч поміж ними – ще більше, ніж з комуністами: ідеологічні, політичні, особисті, а на додачу ще й матеріальні (майнові). Ось і триває така собі мікроскопічна війнонька. У якій 24 жовтня представники «Свободи» вирішили завдати Садовому дошкульного удару.

Під час пленарного засідання одразу двоє міських депутатів від «Свободи» - Любомир Мельничук та Ірина Шалаковська зачитали депутатські запити, вістря яких було спрямоване проти улюбленої іграшки міського голови – громадської організації «Самопоміч».

Більш аргументованим був Любомир Мельничук. Він гучно заявив: виконавчий комітет Львівської міської ради під головуванням Андрія Садового своїми рішеннями фактично повертає «Просвіту» в епоху підпілля. І далі аргументував свою позицію.

Львівська обласна «Просвіта» з 2007 року отримувала фінансову підтримку для покриття видатків на оренду приміщення, оскільки є неприбутковою організацією та не має фінансової підтримки для повної оплати вартості оренди згідно з договором. Проте в 2012 році виконком міської ради відмовив «Просвіті» у наданні фінансової підтримки для покриття видатків за оренду приміщень. Більше того, у рішенні від 19 липня цього року серед громадських об’єднань - отримувачів фінансової підтримки для покриття видатків за оренду приміщень протягом 2013 року виконком «Просвіту» повторно не зазначив. Між тим, в неї вже виникла заборгованість за оренду у розмірі 114 тисяч 989 гривень.

Свою промову – запит Мельничук завершив ефектно: «Натомість Садовий передбачив 70-відсоткове відшкодування орендних платежів громадському об’єднанню «Самопоміч». Вочевидь він вважає, що його кишенькова громадська організація зробила більш вагомий внесок в історію української освіти та культури, ніж «Просвіта імені Тараса Шевченка». Відповідно, вимога до міського голови - вжити невідкладних заходів з надання фінансової підтримки «Просвіті» щодо покриття заборгованости за оренду приміщень та надання пільгових умов орендної плати за користування нежитловими приміщеннями.

При всій любові до своєї «Самопомочі» (яка допомогла Садовому сісти в крісло міського голови, а надалі всю свою енергію та діяльність спрямовує на підтримання його світлого іміджу серед львівської громади), мер не міг собі дозволити пуститися в дискусію стосовно того, що його приватна громадська іграшка більш потребує фінансової підтримки з кишень львівських платників податків, аніж «Просвіта». Тому полу’мяна промова Мельничука відповіді не отримала. Зате допоміжний удар (запит) депутатки Ірини Шалаковської виявився набагато зручнішим для того, щоб відповісти інформаційним контрударом.

 Алягер ком алягер: не кожний постріл влучний 

//ipress.ua

Вона заявила, що службові особи Галицької районної адміністрації Львова чинять розтрату грошей, бо нецільово використовують їх на ремонт неіснуючого ліфту в будинку № 6\7 на площі Міцкевича. Приміщення в тому будинку використовують та орендують структури та громадські організації. Серед них є і ГО «Самопоміч». І оголосила вимогу до міського голови здійснити перевірку нецільового використання коштів.

Ірина Шалаковська – депутат енергійний. Настільки, що ще в лютому 2013 року на сесії міської ради проголосувала за свого колегу  Івана Гринду. За що отримала в партії сувору догану і вилетіла зі стільчика голови Личаківської районної організації «Свободи». Готуючи цей запит (удар), їй вартувало б хоч би перейтися до зазначеної будівлі, і пересвідчитися, чи ліфт там насправді «неіснуючий». Але…

Але команда Садового отримала нагоду  гідно та аргументовано пояснити окремим рішучим, але недосвідченим депутатам: у старих будівлях в центрі Львова бувають не один, а навіть три під’їзди. Як ось у даному випадку. Так, справді, у двох ліфту немає. А от в одному таки є, хоч і давно не працюючий. То ж саме його і відремонтували, а запустять в експлуатацію в листопаді. І хоча вартість ремонту ліфта складає 219 тисяч гривень, і, можливо, саме десь у нетрях цього 5-поверхового старенького будинку і причаїлася якась комірчина «Самопомочі», проте ліфт таки виявився існуючим. Так що, ведучи війну з такою досвідченою командою як у Садового, депутатам та депутаткам від «Свободи» слід бути ретельнішими, аби не виставляти себе перед громадськістю якщо не в ролі некомпетентних, то, принаймні, неуважних.

 

 

comments powered by HyperComments