Голова Львівської обласної адміністрації розпочинає пошук нової сфери діяльності?

Олекса Олич  |  Середа, 23 жовтня 2013, 20:34
Здається, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук має багато вільного часу, немов би все у його «вотчині» відбувається просто чудово, без жодних проблем. Принаймні так можна було подумати, коли днями він вийшов в ефір у ролі ведучого ранкового шоу на радіостанції «Львівська хвиля». Разом з двома постійними ведучими, він представляв, зокрема, рубрику «Рагу», присвячену різноманітним виявам агресивного безкультур’я, так званого «рагулізму».
Голова Львівської обласної адміністрації розпочинає пошук нової сфери діяльності?

Шемчук зі знанням справи розповідав про подібні прояви безпосередньо у стінах ЛОДА і у правоохоронних органах (оскільки, до призначення головою облдержадміністрації працював на різних керівних посадах в органах прокуратури).

На його думку, рагулізмом, є «муркувати» або використовувати «ксіву» напоказ, здавати своїх колег керівництву і розповідати про те, що обговорюють на закритих нарадах. Туди ж зарахував фальшиві посвідки на автомобілях, неправильне паркування та пересування містом з ескортом та охороною. Окремо зазначив, що для правоохоронців вважає «рагулізмом» слухати, тим більше виконувати шансон. Що ж, важко не погодитися з такими щирими та відвертими міркуваннями людини, яка має такий великий досвід перебування аж у двох соціальних формаціях: «прокурорських» та «чиновницьких» особин. Але ось заключна думка голови облдержадміністрації видалася багатьом радіослухачам дещо контроверсійною: «Львів повинен бути безпонтовим і менш рагулячим містом». Що мав на увазі Шемчук – важко сказати. Чи то він в глибині душі плекає мрію розігнати зі Львова більшість правоохоронців та чиновників. Чи то просто вирішив сяйнути почуттям гумору, але воно виявилося якимось вульгарно-кульгавим (як увесь правоохоронно-чиновницький апарат).

Також радіослухачам не було зрозуміло, що саме ставив собі за мету Шемчук, виходячи в радіоефір. Адже, видається, мав би в поті чола трудитися на робочому місці. Адже, згідно рейтингу Кабміну, за підсумками роботи в першому півріччі 2013 року, складеному за вісьмома критеріями соціально-економічного розвитку, одразу після найгіршої області (Сумщини) на непочесному другому місці знизу розмістився саме губернатор Львівщини Віктор Шемчук, який «забезпечив» відставання регіону за економічними показниками. Причому за другий квартал 2013 року, а це відбулося вже при керівництві Шемчука, регіон опустився в урядовому рейтингу на п’ять сходинок. Мало того, головне управління Державного комітету статистики у Львівській області скрупульозно підрахувало, що в січні-серпні 2013 року (порівняно з відповідним періодом 2012 року) на Львівщині відбулося зменшення обсягу промислового виробництва на 3,3%, будівельних робіт - на 14,3%, вантажних перевезень - на 5,9%, пасажирських - на 13,4%. І так далі. Варто згадати також окремо зменшення кількості народжених дітей на 3,7%.

Отож, дивлячись на показники, які демонструє Львівська область вже під «ефективним» керівництвом Шемчука, можна припустити, що його дебют в радіоефірі є спробою пошуку для себе нової сфери діяльності. Оскільки напередодні президентських виборів, де потрібно демонструвати таки виборцям хоч якісь ознаки «покращення», хоч би за даними державної статистики, Віктор Янукович навряд чи терпітиме такого ефективного управлінця на чолі області, яка і так традиційно демонструє мінімальний ентузіазм в справі підтримки чинної влади та персонально лідера Партії регіонів – теперішнього президента України.

comments powered by HyperComments