Суд зобов’язав турків безкоштовно відремонтувати площу перед Львівським цирком

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 18 жовтня 2013, 18:31
Відмовка «то не ми, то слони» - не спрацювала. Господарський суд Львівської області зобов’язав львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» разом з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» відремонтувати площу перед львівським цирком, яку вони зруйнували під час ремонту вул. Городоцької два роки тому.
Суд зобов’язав турків  безкоштовно відремонтувати площу перед Львівським цирком

Йдеться про площу перед будівлею львівського цирку, який розташований на вул. Городоцькій. У 2011 році вулицю ремонтувала турецька компанія «Онур» на замовлення ЛКП «Львіватодор» за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Під час ремонту вулиці через площу, яку утримує і доглядає «Львівський цирк», «Онур» перевозив будівельні вантажі, спецтехніку, там зберігав будматеріали. Пішохідну площу використовували як повноцінний будівельний майданчик. Як наслідок площу практично повністю розбили.

При цьому «Онур» та «Львівавтодор» не реагували на листи, в яких  ДП «Львівський цирк» вимагав зупинити руйнування площі чи принаймні відновити її по завершенні робіт. Єдине, чого в результаті домоглись циркачі, це відписка від «Львівавтодору». Міське підприємство, яке є замовником робіт і їх оплачує, повідомило, що поінформувало інженерів з технагляду компанії “Egis BCEOM International” про пошкодження площі навколо львівського цирку та зобов’язало інформувати підрядника (фірму “Онур”) про необхідність її відновлення після закінчення робіт з реконструкції вулиці Городоцької. Тобто замість того, щоб заборонити туркам використовувати площу, відповідальність за це  переклали на французький технагляд.

Керівництво цирку не розгубилось і подало позов до суду відразу на всіх: і замовника, і виконавця. В результаті Господарський суд Львівської області вирішив, що в руйнуванні площі однаково винен як турецький «Онур», так і міський «Львівоблавтодор». Мовляв, замовник мав чітко вказати ремонтникам, з якого боку вулиці можна їздити вантажівками і не допускати важку техніку на пішохідну зону. І зобов’язав обидва підприємства відремонтувати площу за власний кошт.

Щоправда, в «Львівавтодорі» з рішенням суду не погодились і зараз готують апеляцію. Керівництво міського підприємства мотивує це тим, що площа й до ремонту виглядала не найкраще. “Подивіться фотографії до ремонту і після – різниці великої не помітите. Площа й до того була в поганому стані. Тим більше, що під час ремонту вулиці Городоцької ми поміняли інженерні і каналізаційні комунікації, які ведуть до цирку”, – резюмував Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор».

І додав, що компанія “Онур” готова зробити частковий ремонт площі власним коштом, а частину робіт все ж міг би оплатити цирк.

comments powered by HyperComments